leiebil

Tips til å skaffe leiebil i utlandet

Annonsørinnhold For mer informasjon

Nøkkelen til en suksessrik ferie er ofte å finne en god måte å komme seg rundt på med effektiv transport. Et av de beste verktøyene i utlandet er derfor leiebil. Men det er veldig mange som brenner seg økonomisk når de skal leie bil i utlandet. I denne artikkelen skal vi gi deg svarene på alt du trenger å vite om dette emnet.

Nordmenns reisevaner er i konstant endring. Tidligere var det nærmest klassifisert som “eksotisk” å dra på en to-ukers ferie til Spania. Dette er noe som i stor grad har endret seg.

Statistikk viser at nordmenn ønsker å oppleve mer når de er i utlandet. Det holder ikke lengre å reise til et sted hvor klimaet og valutaen er forskjellig.

Tips når du skal leie bilen

Avis, Auto Europe og Hertz er navn du bør merke deg. Mange drar til utlandet i håp om å “komme i kontakt med og oppleve den lokale kulturen”. Det er ikke noe problem i utgangspunktet, men å velge det lokale utleieselskapet kan slå veldig negativt ut.

Et tips er at du sjekker ut prisene på leiebil her: https://www.leiebilguiden.no. De tilbyr deg en søkemotor som gjør det mye lettere å sammenligne prisene for leie av bil og andre kjøretøy. Når du ser på de ulike tilbudene er det lurt å velge en internasjonal aktør.

Ikke bare er det lettere å forholde seg til en stor internasjonal aktør hvis noe skulle gå galt. Det er også større sjanse for at du ikke blir svindlet når du leier fra et kjent selskap. Dette er selskaper som veldig ofte har flere titalls tusen kunder i hvert land de opererer i.

Bestill god tid i forveien

Du har kanskje sett skranken til ulike leiebilselskaper i mottakshallen på internasjonale flyplasser? Ofte kan man også se stressede barnefamilier som febrilsk prøver å prute til seg en leiebil i siste liten. Prøv for all del å unngå dette.

Her er noen av fordelene med å bestille leiebil (lenge) før du ankommer destinasjonen:

– Du kan enkelt bestille på nett. De store selskapene har nettsider på både norsk og engelsk.

– Utvalget er mye større hvis du bestiller i god tid.

– Prisene er ofte lavere hvis du er tidlig ute. Dette fungerer på samme måte som prisene på et hotellrom; kostnaden justeres etter etterspørselen.

– Det er lett å holde styr på alle kostnader når man forhåndsbestiller. Husk at du alltid skal lese gjennom vilkårene når du leier bil.

Forsikring og egenandel

Mange hevder at hele leiebilbransjen baserer seg på å tvinge folk til å kjøpe ugunstige forsikringspakker. Det er dessverre ofte sant, og særlig når du skal leie bil utenfor Europa.

Her er noe av det du trenger å vite.

Ikke kjøp forsikringer du ikke trenger

Du har helt sikkert hørt om folk som har betalt i dyre dommer for skader de har påført leiebilen. Når du står i en økonomisk krangel i et ukjent land, så er det veldig lett å komme på defensiven. Derfor er dette en situasjon man absolutt bør jobbe hardt for å ikke komme i.

Problemet er at de fleste nordmenn løser dette ved å tegne allverdens forsikringer – ofte krysser de av på ting de strengt tatt ikke trenger. Dette løser du gjerne ved å ha en helårsforsikring som dekker alle skader på leiebiler i utlandet. Europeiske har noe de kaller “Super helårsforsikring” og denne dekker alt av slike kostnader.

Bestilling på nett gir deg et oversiktlig bilde av hvilke ekstrakostnader som kreves

Du gjør ting mye lettere for deg selv ved å bestille på nett. Ofte er det slik at både leiebil, forsikring og depositum betales via nettsiden. Derfor trenger du ikke tenke på eventuelle ekstrakostnader når du ankommer flyplassen.

Alle seriøse leiebilselskaper har god informasjon om forsikringer på nettsiden sin. Men husk at dette er selskaper som har en egeninteresse i å tjene penger. De vil derfor prøve å prakke på deg ulike produkter du strengt tatt ikke trenger. Det er ditt personlige ansvar å vite hva din (norske) forsikring allerede dekker.

Det mest fleksible transportmiddelet

En leiebil er i mange tilfeller det aller beste transportmiddelet for å komme seg rundt i utlandet. Ferien blir utrolig mye mer fleksibel når man kan bevege seg akkurat slik man ønsker. I tillegg er det egentlig ikke dyrt med leiebil, og spesielt hvis man er mer enn to personer i reisefølget.

Trår du feil i leiebilmarkedet, så er sannsynligheten stor for at det kan bli en dyr affære. Mange nordmenn velger å være dobbel- eller trippel-forsikret “bare for å være på den sikre siden”. Dette er noe du i aller høyeste grad bør unngå. I tillegg bør du sikte deg inn på de større selskapene. Det er nemlig en grunn til at de har kapret de største markedsandelene.

Rull til toppen