Hvordan finne ut om man er gravid?

Trenger du en logo?

De fleste av oss ønsker oss barn en dag og det med god grunn, for et nytt liv er noe av de få mirakler vi er vitne til i her i verden og vi ønsker selvfølgelig å ha en etterkommer.

Så hvordan kan vi vite om den etterkommeren har begynt å komme?

Selvfiks vil først påpeke at det er ikke nødvendig at en eller alle av disse symptomene som blir nevnt her, må være tilstede for at man skal være gravid.

Faktisk er det mange som ikke opplever symptomer med graviditet før det har gått 3 måneder. Og man har hørt flere historier om kvinner som har gått gravide uten å faktisk vite det. Enkelte har til og med trodd at de var syke.

Så hva slaks symptomer er det vi snakker om da?

Det er både tegn og symptomer man skal se etter om man er gravid, og de er som følger:

Kvalme eller oppkast, dette er kanskje noe av det mest kjente av symptomene.

Hodepine.

Forstoppelse

Humørsvingninger, enkelte vil mene at kvinner har dette 1 gang i måneden, men humørsvingninger kan være et tegn på graviditet.

Tretthet

Hyppig vannlating

Kramper

Mørkere areola (området rundt brystvortene).

Uteblitt menstrasjon.

Såre eller ømme bryster.

Høy kropps temperatur.

Disse symptomene kan begynne å dukke opp ca. 2 uker etter unnfangelse, men det er ingen regler uten unntak. Mange av de nevnte symptomene kan også være en indikasjon på annen medisinsk komplikasjon. For at man skal være helt sikker er det best man tar kontakt med fastlegen sin for mer informasjon.

Det er selvfølgelig mulighet for å ta også en graviditets test, den får man kjøpt i daglivarebutikken eller på apotek. Det er et lettvint redskap hvor man bruker urin for å finne ut om man er gravid. Graviditetstesten kan tas 10-12 dager etter eggløsningen. Hvis det tas test etter en uteblitt menstrasjon er det høyere sjans for å få nøyaktigere resultat.

Tester som tas før dette vil gi et falsk resultat.

Den mest pålitelige testen er en blodprøve hos fastlegen din 10-12 dager etter eggløsningen.

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Flickr; bies' Photostream
Skroll til toppen