slips

Hvordan knyte slips?

Trenger du en logo?

Det å kunne knyte slips i disse hektiske dager sparer oss for mye tid og frustrasjon. Og ikke har vi alle en bedre halvdel som kan gjøre dette for oss. I denne artikkelen illustrerer vi  hvordan du knyter slips.

Illustrasjons bildene i denne artikkelen viser steg for steg, hvordan man skal knyte slips. Det er ulike knytemetoder til ulike stiler og anledninger.

Four in hand: Dette er den mest populære knytemetoden for slips som også er en av de letteste.

Begynn med ved å legge den brede delen tvers over toppen og deretter tilbake over undersiden. Bring den tilbake tvers over toppen igjen til høyre og opp og under halsslyngen. Nå bringer du den tilbake ned og tre den gjennom løkken du nettopp opprettet. Stram til ønsket posisjon og behag. Denne knuten ser litt slurvete og er best for uformelle anledninger når du ønsker å gå med slips, men ikke ønsker å se altfor formell ut.

Foto: Ukjent

Half Windsor: Denne slips knuten er faktisk en helt annen knute enn «Windsor», men de kan ofte komme til å likne på hverandre.

Slik knyter du den; Begynn med den brede enden på venstre side hengende noen få centimeter lavere enn den magre enden av slipset. Nå bringer du den vide enden over toppen over den magre enden. Så Bringer du den tilbake på baksiden av den magre enden. Ta det opp gjennom halsenknuten og ned igjen til venstre side. Bring den videre ovenfor den magre siden og opp så under halsløkken. Nå bringer du den tilbake ned og tre den gjennom løkken du nettopp opprettet. Stram knuten til ønsket behag.

Foto: Ukjent

Windsor: Denne knute starter med den brede enden av slipset på venstre side, ca 20 centimeter lenger ned enn den magre siden.

Kryss  over den magre siden med bredsiden, og deretter drar du den under og opp gjennom halsen løkken. Nå bringer du den brede enden ned til høyre side og krysser det tett under den magre enden. Du skal nå ha den brede enden pekende til venstre med feil side (med søm i midten) vendt utover.

Kryss denne tilbake over den magre siden (som i utgangspunktet bør henge rett ned hele tiden) og tilbake under og opp gjennom halsen løkken igjen. Nå trer du den ned og gjennom løkken du opprettet da du krysset ovenfor den brede enden på vei tilbake. Stram knuten til ønsket utsende og behag. Den store delen av båndet bør være lengre enn den magre delen og spissen skal berøre toppen av buksebeltet ditt.

Foto: Ukjent

Shell knot: Dette er en sjeldnere knute som du ikke ser så ofte.

Start med slipset vendt med feil side ut (sømmene bør synes og være vendt bort fra kroppen), og med den brede enden på venstre som før. Bring den under den magre ende, så deretter opp, over og gjennom hals løkken og tilbake ned til høyre. Ta den brede enden over og igjen over til venstre side, og deretter opp og under halsløkken. Nå bringer du den tilbake ned og trer den gjennom løkken du nettopp laget når du krysset over til venstre. Stram og du er ferdig. Dette er den eneste av de store slips knutene som vil forlate den magre enden av båndet med feil side (med søm) vendt utover. Det er ikke noe problem det, fordi det er ikke meningen noen skal se den magre enden.

Foto: Ukjent

 

Vil du vite hvordan du pusser sko? Les vår guide om det.

 

Skroll til toppen