Hvordan komme seg enklest/raskest mulig gjennom flyplassen?

Trenger du en logo?

Dette er en liten guide rettet hovedsakelig mot de som aldri reist har med fly før, men også erfarne kan ha nytte av dette.

Første skritt starter hjemme, før reisen.

Sjekk at du har alle dokumenter i orden;

Pass, flybilletter, bankkort (gjerne flere som sikkerhet), kontanter og eventuelt visum hvis det trengs.

Vei gjerne koffertene før du reiser:

Antall kg du kan ta med deg, varierer fra selskap til selskap. Vanligvis er det 20kg innsjekket bagasje og 8kg håndbagasje. Har du overvekt, må du betale ekstra for det, noe som ofte er en kostbar affære.

Noen flyselskap tilbyr sjekk inn via internett og mobil.

Dette sparer tid. Du kan også sjekke inn på automat på flyplassen, såfremt ditt flyselskap støtter det. Da slipper du å stå i lang kø for å sjekke inn. Skal du sende bagasje, får du bagasjelapp utlevert og trenger å levere bagasjen din på oppmerket skranke. Mer info om dette finner du på osl.no

Når du har fått boardingkort og levert inn bagasje, er neste stopp sikkerhetskontrollen. Ha billetten fremme, etter nye regler, sjekkes dette allerede ved sikkerhetskontrollen. Belte og jakke skal tas av. Elektronikk som laptop, nettbrett, konsoll osv. skal tas frem og legges i egen kasse.Væskebeholdere på maks 100ml, skal være i en gjennomsiktig plastikkpose, som skal romme maks 1 liter. Alt dette skal igjennom røntgenmaskinen.

Etter dette er det bare å finne fram til riktig gate og vente på flyet sitt.

Hvis du skal kjøpe alkohol i tax free, må du huske at dette, sammen med kvittering, skal ligge i en forseglet pose. God reise!

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Vidar Pratumchai Børresen
Skroll til toppen