Juletre av frukt

Trenger du en logo?

I jula pleier vi å dra med oss trær inn i våre hjem, mens andre foretrekker heller å dra inn plastikk versjonen av juletreet. Kanskje er det praktisk også med tanke på det å rydde opp grannåler når jula er over.

Hva om du heller kunne bare spise treet du hadde? Vi går gjennom hvordan du kan lage et spiselig juletre.

 Ingredienser:

1 stk gulrot

1 stk eple

100 g sorte og grønne druer.

10 stk jordbær

2 stk kiwi

2 stk stjerne frukt/annen frukt som skjæres til stjerneformer.

1 stk pepperminte stilk med blader

ca. 20 stk tannpirkere

Slik lager du juletre av frukt:

Steg 1. Begynn med å skjære bort bunnen av eplet.

Steg 2. Ta en tannpirker og stikk den inn på toppen av eplet, deretter fester du gulroten til eplet ved å tre den på tannpirkeren.

Steg 3. Ta de resterende tannpirkene og plasser dem jevnt fordelt både på eplet og gulroten. Husk å ha en tannpirker helt øverst på gulroten for julestjerna.

Steg 4. Legg pepperminte bladene rundt eplet.

Steg 5. Gjær klar frukten ved å skjære stjernefruktene, plukke druene av stilken, skjære kiwiene i skiver og rense jordbærene.

Steg 6. Pynt juletreet ved å bruke en bit av stjernefrukten og plasser den på toppen av gulroten. Sånn nå har du julestjerna på juletreet.

Steg 7. Etter at du har ordnet julestjerna, plasserer du druene tilfeldig på tannpirkene og dette gjør du også med jordbærene, kiwiene og resterende stjernefruktene. Pynt slik du ønsker det.

Har du fulgt stegene ovenfor og kanskje brukt illustrasjonsbilde til hjelp, så skal du nå sitte med et juletre av frukt som du kan spise. Vi anbefaler vaniljesaus til juletreet.

Du står selvfølgelig helt fritt til å bruke den frukten du måtte ønske utover eple og gulroten som danner basen for juletreet.

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra www.facebook.com/fatenscakes
Skroll til toppen