Convention guide Del 1

Trenger du en logo?

Du har kanskje hørt/lest om forskjellig cons og nysgjerrig på hva det er? En convention er en slags messe, med salgsboder, foredrag, debatter, konkurranser m.m. De finnes i mange varianter; fantasy, sci-fi, spill og anime er noen eksempler. Her er noen tips på hva du bør tenke på når skal på ditt første con!

Første skritt er å sjekke nettsiden til det aktuelle conet. Der vil du finne all nødvendig info som du måtte trenge!

Billetter:

Du har bestemt deg for å dra på et con. Fint! Det første du trenger er billetter til conet. Det anbefales å kjøpe/bestille billetter på forhånd. Ikke bare er du garantert plass inn til conet, du slipper å stå i lang kø for å kjøpe billetter. (men å stå litt i kø må du regne med uansett)

Transport/overnatting:

Hvis du reiser langveisfra er dette noe å tenke på. Du bør bestille fortest mulig, jo lenger du venter jo dyrere blir det! Kanskje conet tilbyr overnatting (skole, gymsal osv.) eller har samarbeidspartnere? Sjekk nettsiden! Det kan man spare penger på.

Mat og drikke:

Dette regnes kanskje som en selvfølge, men det er fort gjort å glemme dette når man har det gøy. Ta derfor med en flaske vann og noe å spise med på conet. Drikke skal prioriteres! Mat kan man kjøpe på selve conet eller spise på et spisested i nærheten. Anbefaler dog å handle fra en matbutikk eller ta med hjemmefra, det sparer du penger på! Husk ramune & pocky, regnes ikke som mat og drikke!

Hygiene:

Dette er viktig hvis du er på et con over flere dager. Det er mange mennesker på samme plass og det blir fort varmt. Tenk på dine medmennesker. Dusj hver dag, og bruk deodorant! Ingen liker en svett og illeluktende person!

 

 

Penger:

Når du først er der, vil du kanskje handle litt? Hvor mye du trenger, er vanskelig å si. Ta gjerne kontakt med andre som har vært på conet tidligere. Da får du vite litt om utvalget og prisene, og kan jobbe ut ifra det. Det anbefales å ta med kontanter. Det er ingen selvfølge at salgsbodene har kortterminal. Noen lokaler har minibank, dette vil de antageligvis informere om på nettsiden, men disse går tomme relativt kjapt! Det fins selvfølgelig minibank andre steder, men hvis du er ukjent i byen er det surt å måtte lete etter en minibank. Kontanter er best!

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Vidar Pratumchai Børressen
Skroll til toppen