Hvordan bli en cosplayer?

Trenger du en logo?

Cosplay er kunsten å kle seg ut. Begrepet kom opprinnelig fra Japan på 70-tallet og består av 2 ord, costume og play. Det å kle seg ut som sine helter derimot oppstod mye tidligere, i USA på 30-tallet.

 Kort fortalt handler cosplay om å kle seg ut og drive rollespill. Idag er cosplay et populært fenomen over hele verden, også i Norge.

 

Nå som du vet litt om cosplay, vil du kanskje prøve selv? Her er 5 enkle punkter som veiledning når du skal cosplaye for første gang!

  Valg av karakter: Velg en karakter du liker, og kjenner til. Kunnskap om karakteren er viktig. En annen ting å tenke på er den fysiske formen til karakteren. Velg en som passer din kroppsfasong. Du kan selvfølgelig velge som du vil, men et dårlig valg, vil sette deg i dårlig lys. Tenk litt på hvordan du hadde kledd deg til vanlig!

Kjøpe eller sy selv? Å kjøpe kan virke lettvint, men er dyrt. De blir masseprodusert, og derfor lagd av billigere og dårligere stoff, de er også ofte unøyaktig med kostymene. Et bedre alternativ er å bestille et kostyme fra en kostymemaker. Da sys de etter dine mål, og de er ofte nøye på detaljer.

Det billigste er å sy kostymet selv. Finn mange referansebilder fra karakteren du vil cosplaye, gjerne fra forskjellig vinkler. Ta med bildene til en tekstilbutikk, og kjøp inn det du trenger. Spør gjerne personalet om hjelp, de har mye kunnskap om dette.

Posering: En annen viktig aspekt ved cosplay er posering. På forskjellige arrangement som cosplayere ofte drar på, får man mye oppmerksomhet fra fotografer. Gjør både deg selv og fotografen en tjeneste og poser for kameraet! Det gir mer liv til bildet og får deg til å se bedre ut. Studer karakteren og velg ut minst 2-3 poseringer som du kan bruke ved fotografering. Jo flere varierte poseringer, jo bedre! Øv på disse foran et speil. Se hvordan kostymet ser ut, ansiktet og helhetsinntrykket. Øvelse gjør mester!

Innlevelse (in-character): Det diskuteres ofte i cosplay miljøet om hva som er viktigst av innlevelse og kostyme. Det er ingen rette svar her. Cosplay handler om både kostyme og rollespill. Altså at du også prøver å oppføre deg som den karakteren. Noen fokuserer på kostyme, andre på å være karakteren, man kan også mikse dem. Et godt cosplay blir bare bedre av god innlevelse.

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Vidar Pratumchai Børresen
Skroll til toppen