Hvordan slippe unna telefonselgere?

Trenger du en logo?

Vi har alle opplevd det at når det først ringer på telefonen, skynder vi oss for å svare på den, for så bli skuffet når vi finner ut at den som har ringt oss er ingen andre enn en telefonselger, som prøver å selge deg ting du aldri har hatt bruk for og mulig aldri kommer til å kjøpe. Det er en grunn til at de produktene telefonselgere ofte selger ikke finnes i butikkene. Fordi ingen vil ha dem. Telefonselgere for oftest telefonnummeret ditt fra steder på nettet du har registrert nummeret ditt. Vi viser deg hvordan du kan skjule nummeret ditt fra dem.

Det hele begynner med at du får deg et telefonnummer og så er de på deg som bier rundt et glass med saft.

Men det finnes løsninger for å unngå at telefonselgere ringer deg.

Unngå opplysningstjenester: Ved å få seg fjernet fra gulesider, 1881 og andre lignende tjenester så slipper du unna telefonselgere. Dette gjøres ved at man sier ifra til sin mobiloperatør om at man ikke ønsker å stå i slike opplysningstjenester. Enkelte mobiloperatører lar deg til og med ordne dette selv gjennom brukersiden på nettsiden deres.

Reserver deg selv mot telefonselgere: Enkelte er avhengig av at telefon deres står i opplysningstjenester som bl.a. gulsider. Det kan være flere grunner til det. Man har kanskje et firma eller man ønsker å være tilgjengelig for gamle bekjente. Er du en av disse, kan vi anbefale deg å reservere deg mot telefonselgere i reservasjonsregisteret hos brønnøysundregisteret. Her resverver du deg også mot plagsomme adresserte reklamer. Dette gjør du på https://w2.brreg.no/reservasjon/

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks skjermdump (sverre-svarer.com/telefonterror.no/brreg.no)
Skroll til toppen