Hvordan skifte bilbatteri?

Trenger du en logo?

Det å skifte bilbatteri er nødvendig ca. hvert 5. år. Avhengig av merke og kvalitet. Men du trenger ikke å løpe av sted til et bilverksted når du oppdager at bilbatteriet ikke lenger holder på strømmen. Du kan nemlig bytte bilbatteri selv og det er kanskje noe av det enkleste du gjør på en bil.

Advarsel: Det er viktig at du ikke har noe metall på deg når du arbeider med elektronikk på bilen. (Ta av deg gifteringen og andre metaller)

Dette trenger du:

1 stk skiftnøkkel 10 mm, 1 stk pipe 13 mm og 1 stk nytt bilbatteri.

Slik gjør du det:

Steg 1. Finn først ut hvor gammelt ditt bilbatteri er. Oftest er det merket når det ble installert. Har det gått 5 år, bør du uten tvil skifte batteri. Noen ganger er det nødvendig å skifte tidligere. Alt dette er basert på type batteri og kvaliteten. Før du begir deg på prosjektet med å skifte bilbatteri, sørg for at du har kjøpt riktig bilbatteri. De som selger bilbatterier har oftest en database på hvilke batteri som passer til hvilken bilmodell.

 

Foto: Selvfiks

Steg 2. Nå som du har nytt bilbatteri og er sikker på at du bør skifte bilbatteri, åpner du panseret og setter i gang. Begynn å løsne minus polen først, før du løsner på pluss polen. Det er viktig at man gjør dette for å unngå farlige situasjoner som f.eks at topplokket av batteriet eksploderer pga av gass batteri produserer. En gnist kan antenne denne gassen. Bruk 10 mm skiftnøkkel for å løsne mutterne. 10 mm er standard på muttere, men har du en annen størrelse bruker du selvfølgelig riktig skiftnøkkel til det.

 

 

 

Foto: Selvfiks

Steg 3. Når du har tatt av batteri ledningene, er det på tide å løsne på batteriholderen. Her er det best å bruke et pipesett. Oftest på disse mutterne/skruene er det 13 mm som fungerer.

 

 

Steg 4. Nå har du løsnet opp batteriholderen og ledningene er ikke lenger koblet til. Da gjenstår det bare å ta ut det gamle batteriet og sette inn det nye. Husk å skru til først ved batteriholderen slik at batteriet sitter fast.

 

 

Foto: Selvfiks

Steg 5. Når du skal koble ledningene på det nye batteriet kobler du først på pluss polen først, før du kobler på minus polen. Når du har strammet til med skiftenøkkelen er du ferdig med å skifte bilbatteri.

 

 

 

 

 

Foto: Selvfiks

Steg 6. Skriv på bilbatteriet når du skiftet det, så har du kontroll på når du skal skifte bilbatteri neste gang og hvor gammelt batteriet er.

 

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen