Hvordan vaske bil utvendig?

Trenger du en logo?

En ting du aldri kan unngå, det er å vaske bilen. Det å ta vare på bilen sin er viktig og kan spare deg for mange utgifter. Når du vasker bilen, fjerner du salt- og fettbelegget som du får fra veiene. Dette vil spare deg for unødvendige lakkskader og rustskader, som igjen sparer deg for penger. Dessuten ser bilen din mye finere ut når den er ren.

For å vaske bilen trenger du følgende ting:

1 bøtte med lunkent vann, 1 flaske med bil-vaskemiddel, 1 flaske med avfettingsmiddel, pusseskinn/tørkepapir, 1 stk ny svamp og vannslange eller evt. høytrykksspyler.

Slik gjør du det:

Steg 1.

Når du skal vaske bilen er det viktig at den står i skyggen og ikke direkte sollys og at bilens lakk ikke er varm. Begynn med å tilsette avfettingsmiddelet på bilen. Jobb deg nedenfra og opp. Dekk hele bilen og ikke glem hjulbuer og andre steder som ikke er så lett synlige. Husk å la avfettingsmiddelet tørke.

 

 

Steg 2. 

Nå som du har dekket bilen med avfettingsmiddelet og latt det tørke, er det på tide å spyle det bort fra bilen. Bruk vannslangen eller en høytrykksspyler til å fjerne bort avfettingsmiddelet fra bilen. Nå forsvinner mye av saltet og fettet fra bilen, men du er ikke ferdig. Husk å spyle ovenfra og ned.

 

 

Steg 3.

Fyll en bøtte med lunkent vann og tilsett bil-vaskemiddelet i henhold til bruksanvisningen. Gni bil-vaskemiddelet inn med svampen i sirkelformer og prøv å dekke alle flater. Bruk alltid en ny svamp, fordi gamle svamper kan inneholde grus og sand fra tidligere vask, som igjen kan ripe opp lakken på bilen din.

Ikke la vaskemiddelet tørke på lakken, så her kan det være lurt å vaske bilen i seksjoner (venstre side av bilen, høyre side av bilen, osv.). Er det noen veldig vanskelig flekker å fjerne, kan du prøve å tilføye litt mer avfettingsmiddel, så prøve å vaske det bort. Du kan også vaske felgene når du først er i gang, så får du rene felger også.

Steg 4. 

Nå som du er ferdig med å vaske bilen med bil-vaskemiddelet, er det på tide å skylle bilen. Bruk vannslangen eller høytrykksspyleren til å skylle av bil-vaskemiddelet. Skyll av ovenfra og nedover. Husk å ta hjulbuene igjen. Det er her og under bilen saltet oftest samler seg og tærer på metallet på bilen.

 

 

Steg 5. 

Når du har skylt bilen, er det på tide å tørke den. Du kan enten la den stå og tørke for seg selv, eller du kan gjøre det fint ved å bruke pusseskinn. Pusseskinnet er skånsom mot lakken og gir en fin finish. Du kan også bruke tørkepapir, men det kan legge igjen papirrester og du trenger litt mer av tørkepapir, enn pusseskinn. Pusseskinnet kan du bruke flere ganger og du kan bare vri det, så fortsette tørkearbeidet.

 

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen