Hvordan hindre at sprayboksen tetter seg.

Trenger du en logo?

Sprayboksen (Aerosol-boks) er en nyttig oppfinnelse som ble oppfunnet i 1920-tallet av den norske ingeniøren Erik Rotheim. Du har kanskje opplevd at når du er ferdig med å bruke en sprayboks  med lakk og lar den stå en stund. Så har tuten tettet seg med størknet lakk og boksen blir dermed ubrukelig. Til tross for at det var en del lakk igjen i boksen. Det er som å kaste penger rett ut av vinduet. Heldigvis finnes det en løsning på dette problemet også.

Dette trenger du:

1 sprayboks med evt. lakk.

Slik gjør du det:

Steg 1.

Når du er ferdig med å lakkere med boksen, tar du rett og slett å holder den opp-ned slik at drivgassen som skaper overtrykket, havner på bunnen av sprayboksen.

 

Steg 2.

Inne i boksen er det en slange som strekker seg til bunnen av boksen. Nå som du har snudd boksen opp-ned, så har du ført drivgassen til slangen og lakken bort fra den. Spray nå ut drivgassen. På den måten får du blåst bort lakkrester uten at ny lakk kommer ut. Er det ikke noen lakk i spray-tuten, så er det ikke noe lakk som kan stivne og tette igjen åpningen.

Og slik holder sprayboksen din mye lenger.
Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen