Hvordan bli kvitt ukash viruset på Mac?

Trenger du en logo?

Etter forespørsel fra en av våre lesere, har vi nå laget denne guiden som går på hvordan man kvitter seg med ukash viruset på Mac. Ja Mac datamaskiner blir også infisert, men ikke på samme måte som PCer. Det er Safari nettleseren som rammes og blokkeres. Vi viser deg hvordan du fikser din MAC, slik at du kan surfe som før.

Mac blir et mer og mer attraktivt mål for kriminelle på nett og de er ikke kjent for å finne opp hjulet på nytt, men bare retter sin fokus mot det mest attraktive og lønnsomme målet. I og med at Apple produkter har blitt mer og mer populære, så har de også fått en større forbrukermasse. Dette liker de kriminelle godt, og den tiden hvor man kunne surfe på nett med en MAC uten noe antivirus program installert er nå så og si over. Virus for Mac blir det mer av i fremtiden og angrep som ukash viruset kommer til å bli et vanlig syn, spesielt da dette er meget lønnsomt for de kriminelle.

 

Før du gjør noe videre med din MAC vil vi at du skal se etter følgende ting:

 

1. Du har en melding med rød skrift om at Pc’en din er har blitt låst på grunn av du skal ha brutt noen opphavsrettslige lover eller andre lover. Noe som kan virke troverdig i starten. Videre har du fått melding om at siden PC’en din er låst må du betale en bot på 1000 kr eller en annen sum. Denne betaler du gjennom Ukash som du får kjøpt hos bl.a. Narvesen.

Ukash metoden er en ikke sporbar måte å betale på, noe som passer ypperlig for de kriminelle som har låst din datamaskin i å få tak i pengene dine uten å bli tatt for det.

 

2. Skjermen din har blitt helt hvit etter meldingen og ingenting er synlig.

 

3. Det finnes mange forskjellige versjoner av Ukash viruset og har dukket opp i mange forskjellige land. Det som er felles for Ukash viruset er at det viser et bilde om at du har brutt lover og regler i det landet du befinner deg, samt viser den deg IP-adressen og noen kan til og med vise bilde av deg hvis du har webcam på din egen PC. Det den vil alltid be deg om å gjøre er å betale gjennom Ukash.

 

Er du nå sikker på at du har viruset på din MAC?


Det viktigste nå er at du ikke betaler summen ukash viruset ber deg om å betale. Det er ingen garanti for at datamaskinen blir låst opp. Du skal heller ikke støtte de kriminelle virksomhetene ved å gjøre dette. Er det ikke lønnsomt for dem, så må de finne på noe nytt.

Slik blir du kvitt viruset på Mac:


Viruset ligger mest sannsynlig i din Safari nettleser og det er kjempe lett å bli kvitt det.

Steg 1. Trykk på «Safari» knappen på verktøylinjen som ligger øverst på din MAC skjerm.

 

Steg 2. Når du har trykket på «Safari» får du opp en meny med flere valg. Velg «Tilbakestill Safari»

 

Steg 3. Nå vil du få opp et vindu med et spørsmål «om du er sikker på om du vil tilbakestille Safari?». Her vil du også få en liste på forskjellige ting i Safari du kan huke av for å nullstille.
Huk av alle her før du trykker på «Tilbakestill» knappen.

Det siste du gjør er å tilbakestille Safari, så skal den fungere igjen som vanlig.

Sliter du med et annet Ukash problem på din Mac og vi ikke har skrevet om det kan du legge igjen en beskjed i kommentarfeltet eller sende oss e-post på post@selvfiks.net, så skal vi hive oss rundt og skrive om det.

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen