Få Windows 8.1 til å starte i skrivebords modus

Trenger du en logo?

Med Windows 8 forsvant startknappen og datamaskinen din ble til en forvokst mobil med altfor mange knapper og ingen berøringsskjerm. Dette skapte selvfølgelig rom for at programmere verden over måtte finne en løsning for andre som ikke er datakyndig og Classic Shell kom til verden. Men det kan se ut til at Microsoft endelig har skjønt at folket ønsker startknappen tilbake og med Windows 8.1 oppdateringen er dette mulig. Vi viser deg selvfølgelig hvordan du får dette til.

Dette trenger du:

En datamaskin med Windows 8.1 oppdateringen installert. (Windows 8.1 kan installeres gratis gjennom applikasjonen «Store» i din Windows 8 datamaskin. Det forutsettes at du har Internett tilgang)

Slik gjør du det:

Steg 1. Start opp din datamaskin. Etter at du har logget på vil du automatisk få opp et vindu med masse «fliser» med valgmuligheter og på en av dem står det skrevet «skrivebord». Trykk på denne. Nå vil du fort kjenne deg igjen, du har nemlig kommet tilbake til ditt gode gamle skrivebord. Nå gjenstår det å få datamaskinen til å starte der hver gang. Trykker du på det som kan se ut som en startknapp, så havner du tilbake der du startet. Så ikke gjør det.

Foto: Selvfiks

Steg 2. Navigere musepekeren til den nederste linje på skrivebordet som inneholder klokke og dato. Denne linjen heter oppgavelinje. Høyreklikk på et blankt området på oppgavelinjen. Nå vil du få opp en meny, i menyen velger du nederste alternativ «Egenskaper».

 

 

 

 

Foto: Selvfiks

Steg 3. Når du har trykket på «Egenskaper» får du opp menyen «Egenskaper for oppgavelinje og navigasjon». I fanene øverst i menyen ser du at det står «Oppgavelinje», «Navigasjon», «Hurtiglister» og «Verktøylinjer». Velg fanen «Navigasjon» og navigere deg nedover menyen til «Startskjerm» og huk av «Gå til skrivebordet i stedet for startskjermen når jeg logger på…».

Steg 4. Trykk på «Bruk» og «OK», så kan du trygt starte datamaskinen din på nytt og du vil nå bli sendt direkte til skrivebordet og startknappen vil fungere som du husker den fra de tidligere Windows operativsystemene.

Ønsker du allikevel å gi den nye metoden en ny sjanse så gjentar du prosessen skrevet ovenfor fra steg 2 og fjerner haken på «Gå til skrivebordet i stedet for startskjermen når jeg logger på…».

Møter du på andre problemer eller sitter fast i forbindelse med denne instruksjonen, kan du legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under og vi skal besvare deg så fort som mulig.
Evt. send oss en e-post på post@selvfiks.net. Lykke til!

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Skjermdump Selvfiks
Skroll til toppen