ketchup

3 ting du kan bruke ketchup til

Trenger du en logo?

Ketchup er et fast innslag ved de fleste middagsbord. Noen kokker kan bli fornærmet hvis du etterspør dette, mens andre bruker dette i sin matlaging. Men den har andre bruksområder enn bare å være mat.

Blod:

En gang i året, så blir vi nødt til å kle barna våre ut og sende dem ut på godteri jakt i nabolaget. Vi snakker om halloween eller som enkelte kaller det, allehelgens aften. Da er blod et vanlig innslag og masse annet. Ketchup fungerer utmerket som liksom blod i f. eks en bandasje eller andre steder.

Pussemiddel:

Du kan bruke ketchup til å rengjøre og pusse sølv, kobber og messing. Du tar kun å påfører litt ketchup på det metallet du ønsker å gjøre blankere, gnir dette inn, så tørker du av med en våt klut.

Så er det gjort.

Noen bruker også tabascosaus, men dette er dyrere og gir uansett bare samme effekt. Du kan også bruke ketchup på din bil eller motorsykkel for å gjøre krommen blankere.

Fikse hårskade:

Enkelte mennesker og da snakker vi om de med blondt hår er spesielt utsatt for klorskader og saltskader. Dette kan føre til at håret blir grønnaktig etter en svømmetur i f. eks det lokale svømmebassenget eller på sjøen en varm sommerdag.

Løsning mot dette grønnaktige håret blir: Vask håret ditt med shampoo, etter det så gnir du inn ketchup i håret og lar det virke i ca. 6 min før du vasker det bort. Ketchupen blir da din balsam som tilfører naturlige oljer som håret ditt trenger.

Dette skal fjerne grønnfargen og reparere skadene du har fått etter en svømmetur i klor eller saltvann.

Har du noen andre råd eller tips til hva vi kan bruke ketchup til, så fyr løs i kommentarfeltet 🙂

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Steven Depolo under Creative Commons lisens: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/
Skroll til toppen