Hvordan grave opp noe uten å ødelegge vegetasjon?

Trenger du en logo?

Ikke ødelegg vegetasjon når du søker med metalldetektor. Det er enkelt å rydde pent opp.

Hvis man driver med metallsøking må man grave i jorden for å få tak i funnet sitt. Da gjelder det å ikke ødelegge vegetasjonen i området.

Skal man grave i gressdekket mark kan man ha med seg en eller annen form for kniv eller annen skarp gjenstand som man kan skjære gjennom torven med. Hvoretter man forsiktig løfter den til siden. Da kan man legge den pent tilbake igjen når gjenstanden man har funnet er hentet opp av jorden, og ingen kan se det har vært gravd på stedet.

Får man treff med metalldetektor (Ekstern lenke) på sandgrunn eller steder dekket av enten steiner eller grus, kan det være noe verre å rydde opp når man graver etter gjenstanden. Men er man forsiktig går det som regel greit det også.

Så lenge man gjør sitt beste for å rydde etter seg.

Graver man i skogen: Kan man på samme måte som med torv, lage et kutt i lyngen som brettes pent til side, mens man graver i skogbunnen.

Ta gjerne med et spann eller en form for dekke. Man kan legge den oppgravde jorden oppi den. Da det kan være vanskelig å legge tilbake jord som lett forsvinner ned i lyngen.

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Bill Longshaw fra www.freedigitalphotos.net
Skroll til toppen