Hjemmelaget iskrem

Trenger du en logo?

Når varmen kommer snikende og solen skinner er det veldig godt å kjøle seg ned med en is, men det er ikke alltid man ønsker å ta turen til butikken for å få den isen og det som er hjemmelaget er oftest det beste.

Dessuten vet du ikke hvilken kjemikalier den industrielle isen inneholder.

Oppskriftene er mange, men få er enklere enn den vi viser deg her og du trenger ikke noe avansert kjøkkenutstyr for å få det til heller.

Ingredienser:

3 ss sukker

1/2 ts Vanilje ekstrakt

ca. 1,5 dl helmelk

ca. 1,5 dl fløte

Salt

Dette trenger du for å lage iskrem:

1 stk Målebeger, 1 stk skål, 1 stk bolle, 1 stk isterningsbrett, 1 stk stor frysepose med lyn lås, 1 stk liten frysepose med lyn lås pose og et par hansker.

Før du begynner på fremgangsmåten sørg for å fylle isterningsbrettet med vann og la det fryse. Du trenger ca. 4 kopper med is. Du skal fylle den store fryseposen halvt opp med isbiter senere i fremgangsmåten.

Slik lager du iskrem:

Steg 1.

Bruk målebegeret og hell 1,5 dl fløte og 1, 5 dl helmelk i en bolle.

Steg 2.

Tilsett sukker i bollen og vanlije ekstraten. Du kan bruke andre ekstrakter hvis du ønsker det. Ekstrakten kan også byttes ut med vaniljesukker.

Steg 3.

Hell innholdet i bollen i den lille fryseposen med lyn lås og press ut alt luft fra posen før du lukker den ordentlig slik at ikke noe innhold kommer ut.

Steg 4.

Fyll den store fryseposen med isbiter halvt opp og tilsett en solid mengde med salt. Dette vil skape en kjemisk reaksjon mellom saltet og isen slik at isens frysepunkt blir enda lavere og dermed blir isen enda kaldere, noe som vil komme godt med når vi skal lage is. Frysepunktet før saltet tilsettes er på 0 grader.

Steg 5.

Putt den lille fryseposen som du fylte tidligere med ingrediensene i den store fryseposen og lukk nå posen godt.

Steg 6.

Ta på deg hanskene for å unngå frostskader, så tar du posene og begynner å riste godt helt frem til innholdet i den lille posen begynner å bli fast. Dette vil ta ca. 5-10 min, så det er bare å riste løs.

Steg 7.

Etter å ha ristet godt, tar du ut den lille fryseposen ut og vasker den for å fjerne saltet som evt. har satt seg på posen. Du ønsker ikke å ha salt i isen din, det er derfor vi vasker posen. Når du har gjort dette heller du ut innholdet i en liten skål og din hjemmelagde is er ferdig.

Du kan gjerne tilsette sjokoladebiter eller andre ting som kardemomme o.l. under steg 2. Det er kun fantasien og dine smaksløker som setter grenser for hva du kan ha i isen din.

Dryss gjerne litt strø og evt. litt sjokoladesaus på isen.

Tips: Ønsker du en litt raskere og lettere måte å lage is på, så kan du alltids bare fryse en banan og putte den i en mikser, hell den i en skål, så er det bare å hive innpå 😉

Har du prøvd vår Brownie i en kopp som passer godt med iskrem?

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra https://www.flickr.com/photos/chicaandjo/
Skroll til toppen