økonomi

7 tips til å få din økonomi på plass (ANNONSØRINNHOLD)

Trenger du en logo?
Annonsørinnhold For mer informasjon

Økonomi er noe vi alle må forholde oss til, enten vi liker det eller ikke. Det har vært slik i mange tusen år og har vært vår måte få noe vi ønsker oss på, da i bytte mot penger eller annen materiale.

I dag er det selvfølgelig penger det handler om og vi er glad i å bruke penger, skal vi tro dagsavisen. Uavhengig  hvem vi er. Men penger er ikke noe vi har overflod av og noen ganger bruker vi mer enn vi har. Vi har derfor laget syv tips til hvordan du kan få din økonomi på plass.

Tips 1: Finn unødvendige utgiftsposter:

Dette er oftest vanskelig for mange, da man har gjort seg komfortabel med den livsstilen man har. Men her kan det være mye utgifter som du kan korte ned på og som rett og slett er unødvendig.

En gjenganger er oftest bilen. Kan du ta kollektiv trafikk?

Hvis svaret er ja, har du mye å spare. Med bil følger det utgiftsposter til forsikring, vedlikehold, årsavgift, drivstoff, reparasjoner og for noen bøter og parkeringsgebyrer og parkeringsutgifter. Så her flyr pengene desidert fortest ut.

Kort og greit. Se på overforbruket ditt og hvor er det du kan kutte ned kostnadene.

Tips 2: Selg det du ikke trenger:

Når økonomien har kommet litt skjevt ut, må man balansere den. Kutte ned utgifter, men også øke inntekter for å gjøre opp for seg. I dette tilfelle har du kanskje noen gamle ting du ikke har brukt på 1 år eller lenger. Da er sjansen liten for at du kommer til å bruke dem de neste årene. Selg unna og få inn ny frisk kapital.

Det er ikke nødvendigvis at du får mye for det, men samlet sett får du penger ut av ting du ikke bruker lenger. Det er mye bedre enn å kaste. Så her gjelder det å selge det man har, når noen fortsatt er villig til å betale noe for det.

Tips 3: Unngå impulskjøp:

Er det noen man bruker mye unødvendig penger på, så er det impulskjøp.

Mange drar i butikken uten å planlegge hva de skal ha. Noen er til og med sultne når de skal handle mat.

Da blir det fort at sulten styrer en. Prøv heller å planlegge hva du skal kjøpe, uansett hva det er. Gjør undersøkelser på nett og se etter hvem som selger det du skal ha til billigst pris.

Gjerne følg med på kampanjer og sammenlign priser. Storinnkjøp kan lønne seg også i lengden, men da av et produkt som holder seg og som du vet at du bruker mye.

Tips 4: Sparing:

Ja, dette punktet er kanskje ikke så lett å følge hvis man har økonomiske problemer. Men det er et viktig tips og som man må ta meg seg i gode tider.

Ikke bruk pengene du har til overs, men heller spar dem. Uansett hvor mye det er. Ja selv 50 kroner er bedre enn 0 kroner spart.

De 50 kronene kan komme godt med, når du faktisk mangler det for å betale en regning. Da har du spart deg for purregebyrer og forsinkelsesrenter.

Tips 5: Kredittkort:

Har du brukt for mange kredittkort, bør du samle dem inn under en aktør. Ikke prøv å betale kredittkortregninger med andre kredittkort.

Men kredittkort er ikke dumt å ha, hvis du bare sørger for å betale i tide. Her kan man utsette utgifter, hvis man vet at man har en bedre økonomi neste måned. Men her skal man ikke spekulere, men faktisk budsjettere.

Noen kredittkort følger med fordeler som f. eks reiseforsikring, mens andre med bonuser. Så det er mange fordeler  ved det å ha kredittkort.  Men det er et hav der ute av kredittkort tilbydere og ikke alle passer alle, eller har de beste betingelsene.

Tips 6: Spis hjemme:

Det sjette tipset er kort sagt, lag maten din selv. Istedenfor å spise mat ute, som oftest er usunn, kan du gjøre dine utgifter mindre ved å lage maten selv. Du får lett en god middag til ca. 50 kr hjemme og som du gjerne kan spise av også dagen etter.

Det er ikke alltid det passer å spise hjemme, da er rådet, ta med deg mat hjemmefra. Det er mange penger å spare på dette.

Hvis vi ser på et kort regnestykke på lunsjutgifter, så får du illustrert hvor mye du kan spare: Lunsj 60 kr pr. dag, blir til 300 kr uken, hvis du kjøper lunsj 5 ganger i uken. Dette blir til 1200 kr i lunsjutgifter pr. mnd, som igjen betyr at du bruker 14 400 kr i året på lunsj.

60 kr, virker ikke så mye når du kjøper, men i løpet av et år blir det fort en halv månedslønn. Tar du med mat hjemmefra reduserer du kostnadene til ca. 20 kr pr. dag.  Da sparer du 9 600 kr i året. Dette er penger du kan spare til dårlige tider.

Tips 7: Refinansiering:

Dette siste tipset handler om å spare penger på lån man eventuelt har som også omhandler kredittkort. Og dette gjør man ved å samle alle lånene man har, f. eks i form av forbrukslån og få dem inn under et lån.

Det høres kanskje litt rart ut at du sparer penger på å ta opp lån.

Men måten du sparer penger på er at lånet blir enklere å betale ned, da det er mer oversiktlig. På den måten unngår du f. eks å glemme å betale en nedbetaling.

Den andre fordelen er at ved å samle alle de små lånene du har, som alle operer med sine rentebetingelser, så kan det å slå dem sammen føre til lavere rente. Som igjen betyr penger spart. Og penger spart er penger tjent.

På lik linje med kredittkort, er det nå et hav av tilbydere på refinansiering, da er det greit å få litt oversikt over hvem som gir de beste betingelsene. Og en av dem som gir deg denne oversikten er nettsiden www.billigeforbrukslån.no.

Vil du vite mer om hva refinansiering er og gode råd rundt dette finner du mer informasjon på: www.billigeforbrukslån.no/refinansiering

Har du noen økonomiske tips å dele med oss? Fyr løs i kommentarfeltet.

Har du lest vår artikkel om hvordan du kan spare penger på det å lage en god omelett?

Denne artikkelen er produsert som annonsørinnhold.

Skroll til toppen