Hvordan lage en teltby til barna

Trenger du en logo?

Det kan være vanskelig å få barna til å leke utendørs, selv om sola skinner og været er fint. Men har man god plass i hagen, kan man jo heller hjelpe dem slik at de kan være inne ute.

Det vi snakker om er en liten teltby i hagen. I teltbyen kan de leke at de er en familie på tur, eller at de er røvere på tokt. Men det er jo ikke sikkert at man har mange telt til å slå opp sånn på sparket. Da må man tenke litt utenfor boksen, og finne andre løsninger (man kan også lage trehytte (ekstern lenke), men det krever mere jobb og et stort tre). Man kan også kombinere telt og trehytter, men i denne artikkelen skal vi altså konsentrere  oss om hvordan lage telt.

Men har man et hoved-telt og kanskje et lite barnekrypinn, har man kommet langt på vei.

Har man et telt, så kan danne basen av teltleiren. Sett opp hoved-teltet midt på plenen, men gjerne i nærheten av et tre. Treet kan gi både skygge for sola, men ikke minst fungere som en bærebjelke til en duk som ligger over. Har man en litt slitt duk eller presenning, kan man bruke denne. I tillegg trenger man også noen solide stokker og et tynt tau.

En presenning er ofte helt genial, for den har ofte metallringer hvor man kan feste tauet i. Det kan være lurt å la tauet hvile på en grein eller lignende, slik at ikke tauet sklir ned.

Deretter slår man ned noen solide stokker i riktig avstand. Disse trenger ikke å stå så høyt i terrenget, kanskje bare 10-20 cm. Så kan man feste tau til disse, og strekke presenningen ut slik at den ligger stramt over teltbyen. Der duken er høyest, kan man sette stoler slik at de utgjør en slags utgang. Her har bare barna tilgang.

På den andre siden er det nå en god åpning som skråner fra trestammen ned mot den laveste stokken. Her kan man sette det lille teltet, med teltåpningen innover. Nå vil det hele utarte seg som en liten teltby.

Bruk fantasien

Og her er det fantasien som teller. For det er ingen grenser for hvor langt man vil ta teltbyen. Har man flere telt tilgjengelig kan man sette opp disse, og man kan bruke flere duker som blir fine skjulested for barna.

Har man ikke telt, kan man lage oppholdsrommet med flere duker, og har man ikke noen gode stokker, kan man kanskje bruke stoler, eller kanskje en gardintrapp. Husk at presenningen er tett og ikke minst tung. Sikre at den er festet godt.

Et tynt linklede er lett og kan festes enklere.

For en slik teltby er absolutt noe som kan være med på å få barna med ut å leke.

NB! Hvis du bygger trehytte istedenfor telt så anbefales det ikke å bruke lette materialer, men heller solide trematerialer slik at trehytta står stødig og ingen skader seg. Sikkerheten må være i høysetet!

Skroll til toppen