komme i gang

Hvordan komme i gang med treningen? (ANNONSØRINNHOLD)

Trenger du en logo?
Annonsørinnhold For mer informasjon

Er du en av dem som ønsker å begynne med trening, men som – av ulike grunner – ennå ikke har kommet i gang? I denne artikkelen ser vi nærmere på tips og tiltak som kan virke motiverende for deg som vil begynne med trening.

1. FINN DIN TYPE TRENINGSFORM

Hater du jogging? Kanskje denne treningsformen rett og slett virker kjedelig, eller kanskje du synes den belaster bena for mye? Vel, fortvil ikke, det finnes jo tross alt utallige måter man kan trene på. Kanskje styrketrening, sykling eller toppturer passer bedre for deg? Eller hva med aerobic, svømming eller klatring? Det er nesten bare fantasien som setter grenser for fysisk utfoldelse.

Når du finner en treningsform som du synes er gøy i seg selv, da har du kommet langt. For når du gleder deg til treningen, da er det jo ikke så vanskelig med den motivasjonen. Dessuten må du kanskje være villig til å prøve ulike ting, slik at du til slutt lander på en treningsform du liker godt.

2. GJØR TRENINGEN SOSIAL

Enkelte foretrekker faktisk å trene alene. Andre derimot, synes det er langt kjekkere med én eller flere treningspartnere. For det første kan dere jo motivere hverandre, for ikke å si “mase” på hverandre. Kanskje du selv er litt slapp og døsig en søndagsmorgen, men Linda insisterer på at du blir med på gåtur. Da er det nok større sjanse for at du blir med. Hadde du vært alene om treningen har du jo ingen til å mase på deg. For det andre er det jo hyggelig med selskap. Det at man kan prate underveis, le og ha det gøy sammen, gjør at treningen blir mer overkommelig.

Har du ingen i din nærmeste vennekrets som har mulighet til å trene med deg? Hva med et treningssenter? Der kan man melde seg på treningstimer av ulike typer, og trene sammen med en større gruppe.

3. BRUK PERSONLIG TRENER

Trening er en vitenskap i seg selv, og det finnes så mye kunnskap om dette temaet. Skadeforebygging, trening for maksimalt vekttap, supplerende kosthold, riktig teknikk, også videre. Når man skal starte, selv med noe så enkelt som jogging på tredemølle, kan det være lurt med hjelp underveis. Gjør man ting på feil måte kan man risikere dårligere effekt av treningen, og i verste fall kan man jo utføre treningen på en måte som gir belastning- eller slitasjeskade.

En personlig trener (PT) har omfattende kunnskap om trening, og kan hjelpe deg godt i gang, enten du er nybegynner, gammel, ung eller hva enn dine fysiske forutsetninger måtte være.

En PT tilpasser også treningen etter dine ønsker og behov. Er det vekttap du ønsker å fokusere på? Eller kanskje du ønsker økt muskelmasse? Kanskje du bare ønsker mer energi og overskudd i hverdagen? Alle disse tingene kan en PT hjelpe deg med.

BIO

Denne artikkelen er skrevet av Bjørn Helge Hansen, daglig leder i Telemark Skilt. Han har drevet med trening i en årrekke, og da styrketrening spesielt.

Denne artikkelen er skrevet som annonsørinnhold.

Skroll til toppen