5 Grunner til å bruke bensinkort (ANNONSØRINNHOLD)

Trenger du en logo?
Annonsørinnhold For mer informasjon

Drivstoffprisene går både opp og ned, men i hovedsak opp i Norge. Og avgiftene følger etter. Samtidig har man fra et miljøperspektiv forsøkt å gjøre det å kjøre kjøretøy som går på noe annet enn elektrisitet eller hydrogen, mindre attraktivt.

Problemet for de fleste i Norge er at rekkevidden i 2019 på EL-biler er lav og ladetiden tar for langt tid. I tillegg er tilgangen til ladestasjoner begrenset og ventetiden på de billigste og populær EL-bilene kan være opptil 2 år.

Derfor vil nok kjøretøy slik vi har kjent dem og som vi kjenner dem med drivstoffmotor bli her en stund til. Dette fordi teknologien er ikke kommet så langt at alle kan kjøre et utslippfritt kjøretøy. Dette gjelder spesielt bedrifter og privatpersoner i distriktene.

Da kan det være greit å ha noen fordeler ved å fylle drivstoff på tanken. Du får nå vite fem grunner til å ha bensinkort. Selv om vi skriver bensinkort, kan kortet også brukes for deg som har diesel.

1. Rabatter

Det er ikke til å legge skjul på at en av de beste fordelene med et bensinkort (drivstoffkort) er faktisk rabattene du får av kortutstederne.

Hvilke rabatter du får og hvor gode avhenger helt av den aktøren som utsteder bensinkortet. Men som oftest er det rabatter å få i øre per liter. Og 85 øre pr. liter gir noen ekstra liter i tanken, enn uten.

På dette området er det mange som tilbyr  ulike rabatter og det kan være derfor lurt å sjekke med noen som har sammenlignet vilkårene for deg.

I dette tilfelle har aktøren «Beste Kredittkortet» gjort jobben for deg og det eneste du trenger å gjøre er å besøke nettsiden deres.

Så er det bare å velge den aktøren som passer best ditt behov og de beste fordelene.

2. Bonuser

Noen bensinkort gir deg de nevnte rabattene kun hos enkelte aktører. Men slik er det ikke med alle bensinkort. Noen gir deg i tillegg bonus prosenter hvis du har behov for å fylle på en annen bensinstasjon enn den som gjelder for kortet.

Dette er jo en god fordel, spesielt når de forskjellige bensinstasjonene kan operere med forskjellige priser på samme dag. Du ønsker selvfølgelig å fylle på den bensinstasjonen som har lavest pris.

Kombinerer man bonusene med å fylle drivstoff når den er på sitt laveste, sparer du da penger i begge ender.

3. Beskyttelse

På enkelte bensinkort følger det også med forsikringer. Men uavhengig av hvilke forsikring som følger bensinkortet eller ikke. Så har man på lik linje som med andre kredittkort en bedre beskyttelse mot urettmessig bruk av bensinkortet.

Dette kommer godt med hvis man har tenkt å ta en biltur til utlandet, men også her i landet hvis man skulle bli frastjålet kortet eller miste det.

5. Alt på et sted

Når man velger å bruke et bensinkort, får man også en samlet faktura på alt man har fylt på.

Når man får denne fakturaen er avhengig av utsteder, men de fleste operer med 45 dagers rentefrihet enkelte også opptil 50 dager med rentefrihet.

Nøkkelordet her er nok rentefrihet. Skal du spare penger, bør du ikke la fakturaene forfalle eller bare betale deler av den. Da går vinninga fort opp i spinninga.

Fordelen med å få faktura på drivstoff forbruket er at du på en bedre måte har oversikt over ditt totalforbruk hver måned. Dette enten du er en privatperson eller bedrift. Du vil da kunne budsjettere drivstoffutgiftene  på en lettere måte.

Noen bensinkort tilbyr også kilometerregistrering ved hver påfylling.

Dette er som oftest mest av interesse for de med bedrifter og bedriftkjøretøy. Dette kan være en god måte å finne ut av hvor mye drivstoff man forbruker per kjørte kilometer.  Men også etterkontrollere om at drivstoffkortet faktisk brukes på bedriftens bil og ikke noen annens.

Denne artikkelen er skrevet som annonsørinnhold.

 

Skroll til toppen