Noen tips til spedbarns foreldre

Trenger du en logo?

Det å ha spedbarn krever en del forberedelser, men også en del tilpasninger. Det å bli en foreldre er noe som kommer garantert til å endre ditt syn på verden. Og din hverdag vil garantert bli annerledes. Vi kommer her med noen tips du muligens trenger når du har den lille krabaten i ditt nye liv.

Frakting av spedbarn:

I den første tiden er barnet avhengig av deg og din nærhet. Så barnepiker er en grei avløser, men ikke det beste for barnet. En unge vil gråte mindre når den er nær deg. Med et glad og lykkelig barn, får du også gjort mer. Da er det greit å ha en praktisk måte å ha ungen i nærheten av seg, men samtidig ha hendene frie.

Du kan enten ha ungen på ryggen eller foran. Det finnes mange ulike innretninger du kan bruke til å feste barnet til deg. Det er bare å spørre i en hvilken som helst baby butikk, så får du se hvilke innretninger som passer deg og ditt barn.

Bleier:

Det du kommer til å garantert merke, er at det blir stort behov for engangsbleier. Men du er ikke nødt til å bruke engangsbleier, du kan faktisk spare mye penger på å bruke tøybleier, samt er de miljøvennlige også. Tøybleier er heller ikke så vanskelig å vaske. Disse kan også etterspørres i en baby butikk. Så slipper du altfor store utgifter med engangsbleier. Det kan bli ganske dyrt i lengste laget.

Oppgulp kluter:

Noe et spedbarn kommer til å gjøre garantert, er at den gulper opp noe av maten den får. Dette skyldes at magen til den lille krabaten ikke er fullt utviklet. Oppgulpene kan komme ganske uventet. Det anbefales derfor at man kjøper oppgulp kluter, dette kan også være helt vanlige tøy kluter.

Oppgulp kluter er ikke bare perfekte for uventede oppgulp, men også for beskyttelse av barnet fra kjemikalier som finnes i våre voksne klær.

Ekstra skift:

For de gangene du ikke har oppgulp kluter eller tøybleier i nærheten, er det alltid godt å ha ekstra klær for barnet for hånden. Det er også greit å ha noen ekstra klær til en selv i tilfellet du også blir tilsølt med oppgulp.

Solfaktor: 

Å beskytte den glatte og myke huden mot solens kraftige solstråler er nødvendig. Men å smøre solkrem på barnet kan være vanskelig, da barnet ikke alltids ønsker å bli påsmurt solkrem. Da kan det bli en del søl.

En fin og enkel måte å unngå søl på er ved å smøre barnet med våtservietter som inneholder solkrem. Våtservietter med solkrem finner du i apoteket, men kan også etterspørres i baby butikker.

Lyder:

Spedbarn er veldig følsome ovenfor lyd. Ønsker du at barnet ditt ikke skal bli vekket av lyder utenfor hjemme, er en god ide å ta barnet med ut oftere slik at det blir vant til lydene som eksisterer utenfor hjemmet. Dette hjelper barnet med å bli roligere og mer kjent i sitt eget bomiljø. Et mer komplisert forslag er å ha lydisolerte vinduer.

Mat: 

Å kjøpe babymat hele tiden kan bli dyrt. I barnets første leveår kan barnet ammes, men etterhvert som barnet utvikler tenner og fordøyelsessytemet klarer litt ordentlig mat, kan det være en ide å lage maten selv.

Et tips er at du kverner opp en del rot grønnsaker som gullrøtter og brokkoli. Fisk og kylling kan også kvernes opp. Du kan krydre maten litt mildt med salt og pepper for smaken sin skyld.

Å lage babymat trenger ikke å være så komplisert. Bare husk at den du lager selv er oftest sunnere og av bedre kvalitet.

Ha alltid med litt ekstra mat i bagen.

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen