Hvordan lage barnemat

Trenger du en logo?

Når ammingen ikke er nok for babyen og magen dens har begynt å gjøre seg klar for litt mer hardfør mat, er det på tide med barnemat. Oftest er dette når ungen fyller 4 måneder. Men barnemat koster en del penger og den du kjøper er ikke alltids den som er av best kvalitet. Da er det best å lage maten selv og vi viser deg hvordan.

Barn trenger all den næringen de kan få i sin unge alder. Dette spesielt fordi alt ved dem er under utvikling. Noe som er både sunt og næringsrikt er grønnsaker. Det å lage rotmos er en sunn og billig måte å lage kvalitets barnemat på.

Oppskrift på Rotmos:

Ingredienser:

1 stk gullrot
1/2 brokkoli
1 stk potet
salt
pepper

Fremgangsmåte:

1. Fyll opp 2 kjeler med vann og tilsett litt salt og sett dem på komfyren for koking.

2. Rens og kutt opp grønnsakene. Vent med å skrelle poteten. Dette fordi mesteparten av næringen ligger rett under skallet og vi vil ikke skrelle bort næringen, men du kan skjære poteten i noen båter. Når det kommer til brokkolien, bruker du kun den øverste delen av brokkolien og ikke roten. Gullroten skjæres i små runde biter.

Det er to hensikter med å skjære opp grønnsakene. Den ene er fordi når grønnsakene er i mindre biter, går kokingen raskerene. Den andre hensikten er fordi det vil lette arbeidet i ettertid når vi skal mose grønnsakene.

3. Når vannet har begynt å koke, putter du gullroten og brokkolien i en kjele og lar dem koke i ca. 3-6 min.

Poteten putter du i egen kjele og den kan du la koke i ca. 10 min. Tid variererpga størrelsen på grønnsakene.

Grønnsakene er ferdig kokte når det har blitt møre og kan lett klemmes sammen.

4. Når grønnsakene er ferdig kokte, kan du avkjøle dem raskt i kaldt vann. Fjern så skallet på potetbåtene for hånd. Bruk en gaffel å mos grønnsakene. Smak med litt salt og pepper. Men husk ikke for mye krydder, for barnemagene tåler ikke det. Dessuten er for mye salt ikke sunt.

Babyen er sikkert god og mett ett rotmos middagen den har spist, men den blir nok sulten igjen. Da kan den få fruktmos til dessert.

Oppskrift på fruktmos:

Ingredienser:

1/2 banan
1 ss eplejuice
1/2 pære

Fremgangsmåte:

1. Skrell pæren og banen, å skjær dem i små biter.

2. Putt dem deretter i en miksmaster og tilsett eplejuicen.

3. Når du har fått mikset sammen ingrediensene, kan du smake på den å tilpasse smaken selv.
Hvis du ønsker den fastere, kan du tilsette mer banan som du moser med en gaffel. Husk at det er barnet som bestemmer hvor myk eller fast maten skal være.

Håper maten faller i smak hos den lille krabaten.

 

 

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen