Hvordan bli kvitt Ukash-viruset ved kraftig infisering

Trenger du en logo?

Du har sikkert forsøkt vår sikkermodus og gjennopprettings løsning uten å løse problemet. Det betyr med andre ord at din datamaskin er kraftig infisert og krever en annen avansert løsning. Etter forespørsel har vi bestemt å skrive denne guiden på hvordan du løser dette. Prøv kun ut denne guiden når vår tidligere guide «Hvordan bli kvitt Ukash-viruset» ikke har fungert.

I og med at du leser denne guiden har du mest sannsynlig en kraftig infisert datamaskin.

Du kan gjenkjenne Ukash viruset som følger:

1. Du har en melding med rødskrift om at Pc’en din er har blitt låst på grunn av du skal ha brutt noen opphavsrettslige lover eller andre lover. Noe som kan virke trodverdig i starten. Videre har du fått melding om at siden PC’en din er låst må du betale en bot på 1000 kr eller en annen sum. Denne betaler du gjennom Ukash som du får kjøpt hos bl.a. Narvesen.

Ukash metoden er en ikke sporbar måte å betale på, noe som passer ypperlig for de kriminelle som har låst din datamaskin i å få tak i pengene dine uten å bli tatt for det.

2. Skjermen din har blitt helt hvit etter meldingen og ingenting er synlig.

3. Det finnes mange forskjellige versjoner av Ukash viruset og har dukket opp i mange forskellige land. Det som er felles for Ukash viruset er at det viser et bilde om at du har brutt lover og regler i det landet du befinner deg, samt viser den deg IP-adressen og noen kan til og med vise bilde av deg hvis du har webcam på din egen PC. Det den vil alltid be deg om å gjøre er å betale gjennom Ukash.

Slik blir du kvitt det hvis din datamaskin er kraftig infisert (Det vil si når vår andre guide ikke har fungert):

Dette trenger du:


Internettforbindelse, 1 stk uinfisert datamaskin med CD/DVD-brenner, 1 stk tom CD-plate.

Slik gjør du det:

Steg 1. Det første du trenger nå er en annen datamaskin som du kan bruke til å nedlaste nødvendig programvare. Har du ikke det kan du få en venn til å hjelpe deg.

Steg 2. Nå som du har en uinfisert datamaskin klar til å laste ned nødvending programvare, kan du laste ned først å fremst et CD-brenneprogram. Det finnes flere CD-brenneprogrammer og du trenger ikke å kjøpe noen heller. Blant gratis CD-brenneprogrammer kan du velge bl.a. Magic ISO, CDBurnerXP eller ImgBurn. Installer programvaren. Har du et CD-brenneprogram installert fra før kan du se bort fra dette trinnet.

Steg 3. Du er ikke ferdig med nedlastninger enda, nå skal du laste ned «Kaspersky Rescue Disk», den laster du ned som iso-fil (Iso-fil er som en arkiv fil for en CD. Man kan se på det som en CD sydd sammen i en fil og du trenger derfor et CD-brennprogram for å få nytte av den).

Last ned «Kaspersky Rescue Disk«. Filen er på 303 MB.

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra www.nsm.stat.no. Redigert av: Selvfiks
Skroll til toppen