Hjemmelaget grill

Trenger du en logo?

Når sola titter frem og temperaturen går opp er det klart for mye uteaktivitet. En av våre yndlings aktiviteter etter vinteren er å grille, og vi har gjerne våre egne utviklede oppskrifter. Men så trenger man alltids en ting til når man skal grille og det er selveste grillen.

Dagens griller varierer i prisklasse og kvalitet, men så har du kanskje ikke tenkt å bruke så mye penger på en grill. Da er det greit å lage en selv til en billig penge.

Dette trenger du:

1 stk tom fiskebolle blikkboks (eller en annen blikkboks av samme størrelse eller større), 1 stk avklipper tang (eller noe annet som kan klippe i metall), 1 stk aliminiums folie, 1 sekk med kull, 1 flaske tennvæske og 1 stk rist.

Slik gjør du det:


Steg 1. Ta avklipperen og klipp ovenfra og ned langs kanten på blikkboksen. Klipp helt til det er ca. 5-10 cm igjen til bunnen, så klipper du igjen ca. 5-10 cm fra første klipp. Gjenta dette rundt hele blikkboksen. Klikk på bildet overfor for å se hvordan det skal klippes. (Et lite tips er at du kan klippe bort den harde delen på toppen av blikkboksen med en boksåpner, dette for å lette arbeidet med å klippe.)

Steg 2. Brett ut de klippede delene av blikkboksen og legg aliminiumsfolie over blikkboksen, slik at det danner seg en skål i midten av boksen.

Steg 3. Hell kull oppi aliminiumsfolien og sett risten over. Hell på litt tennvæske på kullet og fyr opp din hjemmelagde grill.

Nå er det bare å ha noe å grille på din hjemmelagde grill. Kan vi få lov å anbefale pølser?

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra www.facebook.com/fatenscakes
Skroll til toppen