Oppskrift på Korokke

Trenger du en logo?

Korokke er en japansk versjon av dypfritert potetkroketter. Den kan lages av både kjøttdeig, sjømat eller kun vegetabilsk. Korokke kan spises som en egen rett, men kan også serveres som tilbehør til andre matretter. Korokke er en veldig populær matrett i Japan. Retten er veldig lett å lage, men krever litt tid.

 Ingredienser:

6 stk poteter

2 stk egg

1 stk løk

250 g kjøttdeig

1 ts malt muskatt

1/2 ts malt sort pepper

1 ss salt

1 ss sukker

Nøytral vegetabilsk olje (Raps eller solsikke)

Mel

Brødsmuler

Slik lager du korokke:

Steg 1. Begynn med å fylle en kasserolle med vann og putt potetene i den for at de skal koke. Potene skal koke helt til de blir møre på innsiden.

Steg 2. Hakk løken til små firkantede biter og blank stek dem i olje i en stekepanne, så tilsetter du kjøttdeigen, muskatt, pepper, salt og sukker. Og stek dette sammen. Husk å hakke kjøttdeigen godt i stekepannen slik at du ikke får store kjøttdeig klumper.

Steg 3. Når potetene er kokt møre, kan du kjøle dem under kaldt rennende vann. Potetene er lettest å skrelle når de fortsatt er varme. Når du har skrelt potetene ferdig, moser du dem i en bolle.

Steg 4. Når du er ferdig med å mose potetene, tilsetter du den ferdigstekte kjøttdeigen i samme bolle som de mosede potetene og knarr sammen dette.

Steg 5. Nå som du har knadd sammen potetene og kjøttdeigen, fukter du den ene hånden din med olje og begynner å lage mellomstore pølser med hendene.

Steg 6. Ta frem en tallerken og hell litt mel i den. Rull så de mellomstore pølsene i melet slik at melet dekker hele pølsen.

Steg 7. Vips sammen eggene i en skål og rull så de meldynkede pølsene i eggene.

Steg 8. Hell brødsmuler ut på en tallerken og rull pølsene i dem etter at du har dynket dem i eggene. Brødsmulene skal dekke hele pølsen.

Steg 9. Fyll stekepannen med olje og varm den opp helt til det begynner å ryke fra den.

En test du kan ta for å se om oljen er varm nok, er å kaste en brødsmule i den og se om den synker ned til bunnen, før den igjen kommer opp. Gjør brødsmulen det er oljen varm nok.

Da kan du begynne å fritere de pølseformede krokettene.

Ikke ha for mange om gangen i stekepannen. Dette fordi hvis det er for mange kroketter omgangen, så vil temperaturen på oljen synke og du får dermed ikke ønsket effekt.

Friter krokettene til de blir gyllenbrune. Dette tar ikke langt tid, så man bør passe på å sjekke regelmessig. Krokettene trenger ikke å friteres lenge, da de alt fra før er stekt på innsiden.

Steg 10. Når krokettene er ferdig fritert, plasserer du dem på en tallerken med papir som underlag, for at oljen fra krokettene skal absorberes.

Tips! Krokettene kan serveres med sweet chilli saus eller kurrisaus (bland kurri og majones). Smaker godt med salat eller som tilbehør til fiskeretter.

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen