Hvordan sjekke oljenivå på motor

Trenger du en logo?

Har varsellampen for olje begynt å lyse eller har du bare lyst å sjekke oljenivået? Motoroljens hovedoppgaver er smøring, kjøling og rensing. Enkelte bilmodeller bruker mer olje enn andre, det kan være mange grunner til det, men det er oftest vanlig på bl.a. eldre Mercedes Benz modeller. Det viktigste her er å faktisk ikke la det forsvinne for mye olje ut av motoren, hvis det gjør det risikerer du at motoren havarerer. For å sjekke oljenivået må du bruke peile-pinnen og vi viser deg hvordan du enkelt gjør det.

Dette trenger du:

1. stk papir

Slik gjør du det:

Steg 1.

Varm opp motoren ved å la den gå en liten stund. Ta gjerne bilen på en kjøretur.

 

Steg 2. 

Nå som bilen er varm tar du frem et stykke papir og etter det tar ut peilepinnen ifra bilen. Peilepinnen finner du stikkende ut fra motoren og kan ha forskjellige farger og fasonger, men vanlig er rød eller gul farge for at den skal være lett å se. Dra ut peilepinnen og tørk av oljen på den. Så putter du den tilbake.

 

 

 

 

Steg 3.

Ta ut peilepinnen ut igjen og nå ser du på peilepinnen hvor oljen ligger. På peilepinnen skal det være huket av max og min, noen ganger er det kun hakk på pinnen som indikerer dette. Den ytterste haken står for minimum og den andre er for maximum. Oljenivået bør være midt imellom  disse punktene.

 

 

 

 

Har du for lite olje kan du alltids etterfylle. Er det tid for å skifte motorolje kan vi anbefale vår guide«Hvordan skifte olje?».

Lykke til med begge deler.

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen