Hvordan lage hjerteformede egg?

Trenger du en logo?

Kokte egg er noe av de fleste av oss spiser gjerne til frokost og vi har forskjellig smak på hvor kokt vi liker dem, og ikke minst hvor kokt vår bedre halvdel liker dem. Skulle du ha en bedre halvdel som liker hardkokte egg til frokost kan du vel overraske han eller henne med hjerteformede egg til frokost. Vi viser deg hvordan du får de runde og gode eggene til å bli hjerteformede.

Dette trenger du for å lage hjerteformede egg:

1 stk hardkokte egg, 1 stk spisepinne eller lignende pinne, 2 stk tykke strikk og 1 stk liten plate av mykplast evt. A4 ark.

 

Slik lager du hjerteformede egg:

Steg 1. Kok eggene til de blir hardkokte, for mer informasjon om hvor lenge de skal koke se vår artikkel «Hvordan koke egg?». Mens eggene koker, så kan du gjøre klart utstyret du trenger. Brett A-4 arket slik at det ser ut som det på illustrasjonsbildet.

Steg 2. Når eggene har kokt ferdig og du har avkjølt dem litt, slik at de blir lette å håndtere. Tar du å tørker et egg og legger det avlangt i A4-arket. Videre tar du spisepinnen og legger den opp på egget. Prøv å få pinnen til å ligge i midten av egget som mulig. Se illustrasjonsbildet.

 

Steg 3. Nå som du har plassert egget i A4-arket og lagt spisepinnen oppe på egget er det på tide å bruke gummistrikkene. Få endene på A4-arket rundt spisepinnen og surr deretter gummistrikkene rundt spisepinnen og arket på hver ende. Slik som vist i illustrasjonsbildet.

Steg 4. La egget ligge under press i ca. 10 min før du fjerner gummistrikkene og spisepinnen. Hvis egget har ligget under press lenge nok, vil det se ut som vist på illustrasjonsbildet.

Steg 5.  Nå kan du velge selv om du ønsker å plassere egget slik det er nå på frokostbordet eller så kan du gjøre som vi anbefaler og dele det i to. Da kommer eggplommensfarge frem og formen er mer synlig.

Uansett hva du bestemmer deg for å gjøre til slutt, så ønsker vi deg en god frokost ;-).

 

 

 

 

Skroll til toppen