10 gode råd til trening. (ANNONSØRINNHOLD)

Trenger du en logo?
Annonsørinnhold For mer informasjon

Det å ha en fysisk god form kan gi deg noen ekstra år på denne jorden, men også få deg til å se bra, samtidig som du føler deg bra. Men det å trene er ikke alltids lett for de fleste av oss. I denne artikkelen får du 10 tips som vil hjelpe deg med å få raskere resultat i treningen din.

Her de de 10 tipsene til sukess:

1. Spis riktig: Ja du har hørt dette mange ganger før, men man kan ikke få gjentatt dette godt nok. Med riktig kosthold får man raskere fremgang og man vil også føle seg mer opplagt. Få i deg nok proteiner i forhold til din kroppsvekt. I dette tilfelle er det 0,8 gram pr. kilokroppsvekt. Prøv å unngå tomme kalorier. Et godt eksempel på tomme kalorier er sukker.

2. Få i deg nok væske: Vår kropp består av ca. 70% vann, det sier selv da at vann er en viktig faktor for alle prosessene i kroppen vår. Drikk derfor vann før, under og etter trening for å oppnå best resultat.

3. Spis etter trening: Rett etter trening har kroppen din behov for næring, og for best mulig restitusjon og effekt av treningen, gi kroppen din næring å ta til seg. Det kan være f.eks en banan eller en proteinshake.

4. Varm opp før trening: Det å varme opp er faktisk veldig viktig, ihvertfall hvis du planlegger å ha fremgang og unngå skader. Det samme gjelder det å trappe ned etter trening også.

5. Trening styrke før cardio: Ved å trene styrke før du trener cardio, øker du sjansen for å lykkes, samt få mest mulig effekt. Dette skyldes at når du trener styrke får du hjerterytmen din opp i en høy puls. Så når du begynner å trene cardio (løping, sykling, m.m.), så er du igang med treningen i det du går på mølla/sykkelen, da pulsen din er på rett plass. Begynner du derimot i motsatt ende risikerer du ha brukt mesteparten av energien din, slik at styrketreningen ikke blir like effektiv, da du allerede er sliten.

6. Velg riktig tid på dagen til å trene: Alt du gjør i løpet av en dag påvirker resultatet av treningen din. Her bør du tenke på hvordan dagen din utløper seg. Kanskje er det mest gunstig for deg å trene på morgenen, mens andre er det kveld. Alt etter belastningen man har i løpet av dagen.

7. Gradvis øk belastningen: For å få fremgang, må du også presse kroppen til fremgang. Så når du kan løfte mellom 12-15 ganger pr. serie i øvelsen du gjennomfører, bør du vurdere å øke vekten. Men pass på å ikke gå for hardt frem. Du bør klare 4-6 ganger pr. serie i den nye belastningen.

8. Følg et program: Det å bare trene uten mål og mening er ikke akkurat motiverende. For at man skal lykkes med trening trengs to ting. Motivasjon og variasjon. Uten dette, vil du ikke holde ut lenge. Det er her et program kommer inn. Følg et program som passer deg og som ikke går for hardt ut i forhold til din fysisk. Programmer kan byttes ut, så merker du at du er lei programmet du følger, så bytt til et annet og fortsett det gode arbeidet.

9. Sett av riktig tid til trening: Noen trener for lite og noen trener for mye. Er kroppen din ikke bygd for det enda, hjelper det lite å prøve å trene i 2-3 timer. Da kommer ikke fremgangen. Kroppen din trenger hvile for å få fremgang, men får den ikke det. Kommer belastningsskader. Så sett av nok tid og spre det utover uken. En god start er 3 dager i uken, med 1 dag pause, samt at treningsøkten ikke varer mer enn 45 minutter.

10. Vær en narsissist: Narkissos var ifølge greske sagn en ung gutt som ble så betatt av sin egen skjønnhet da han så speilbildet sitt i et vann, ble han så betatt av sitt eget utseende at han falt i vannet og druknet. Nå er det ikke slik at vi vil at du skal bli narsissist, men bare si at det er lov å se seg selv i speilet, mens man trener. Tenk på hvor flink du er mens du trener, men se også etter teknikker du bruker. Se om du trener riktig i forhold til øvelsene dine.

Det som er viktigs her er at du finner din måte å holde ut lengst mulig og gjøre det til en vane. Ikke bli et støttemeldem for treningssentrene, hvis du ikke klarer å trene til de tidene de har åpent. Da kan det heller være lurt å kjøpe seg sitt eget utstyr. I lengden vil du uansett bruke like mye penger på treningssenter, som du bruker på utstyr. Fordelene er i dette tilfelle, ingen kø, du trener etter ditt tidsskjema og skulle du finne ut at dette ikke passet deg alikevel, så kan du selge utstyret. På treningssentre får du ikke pengene tilbake og er oftest bundet med bindingstid.

Det trenger ikke å koste alt for mye å kjøpe profesjonelt gymutstyr. På gorillasports.no får du utstyr til en rimelig penge.

Har du noen bedre tips, så del dem gjerne med oss i kommentarfeltet.

Denne artikkelen er produsert som annonsørinnhold.

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Mcability (Pixabay.com)
Skroll til toppen