forbrukslånet

Fem grunner til at forbrukslånet kan være et godt økonomisk grep (ANNONSØRINNHOLD)

Trenger du en logo?
Annonsørinnhold For mer informasjon

Mange mener at forbrukslån er noe man bør styre unna, men det er få som er klar over at det også kan finnes gode grunner til å ta opp et slik lån.


Der noen finner lukkede dører hos banken når de søker om et lån med sikkerhet, finner mange åpne dører når det kommer til forbrukslån.


Noen bransjeaktører mener at kritikken har vært ensidig, og at forbrukslån kan være til nytte og glede. Det er liten tvil om at ansvarlig bruk kan medføre fordeler for den personen det gjelder. Her bærer både banken og den som låner penger et delt ansvar.

Vi kommer i denne artikkelen til å gå gjennom noen gode grunner til hvorfor man bør ta opp et lån uten sikkerhet

Grunn 1: Ingen pant i dine eiendeler

Ved vanlig lån vil banken oftest be deg om å stille sikkerhet. Sikkerheten tas i form av pant i eiendom, båt eller bil. Når det kommer til forbrukslån så stilles det ikke noe krav til sikkerhet.

Dette er en fordel, hvis man ikke vil at banken skal ha pant i hjemmet, bilen din eller båten din.

 

Men ikke alle eier en bolig, båt eller bil. Da er forbrukslån det letteste alternativet hvis man trenger penger raskt. Siden banken i dette tilfelle tar en større risiko er nok ulempen en høyere rente.

 

I noen tilfeller kan også forbrukslånet hos enkelte banker være billigere enn andre lån hos andre banker. Så her kan det lønne seg å gjøre noen undersøkelser, noe vi kommer tilbake til i slutten av denne artikkelen.

Grunn 2: Slå sammen lån:

Har du mange forskjellige smålån du betaler ned? For eksempel lån tilknyttet kredittkortbruk? Da kan det oftest lønne seg å gjøre dem om til et forbrukslån, i bytte mot lavere renter og bedre vilkår. Ettersom lånet er mye større er det også mulig å bli kvitt flere små lån i samme sleng.


Det kan også gi deg et pusterom i forhold til forfallsdatoer. Istedenfor å ha mange forskjellige fakturaer du må forholde deg til, trenger du i dette tilfellet kun å forholde deg til en regning.


Men ikke prøv å betale forbrukslånet igjen med kredittkort. Kredittkortutstederne har allerede forutsett det smutthullet, ettersom de krever renter for å betale faktura med kredittkort.

Grunn 3: Oppussing før salg:

Har du planer om å selge boligen din? Da kan det hende at det er en del penger å hente i å pusse opp boligen før salg.

Det er forskjell på hva du vil betale for et oppussingsobjekt og en nyoppusset bolig. Dette kan være en god investering, hvis du ikke har penger til oppussing på konto. Da kan et forbrukslån hjelpe deg nettopp med å få pusset opp boligen din.

 

Dette kan igjen føre til at boligkjøperne gir noen kroner ekstra for boligen din. Så når du har fått solgt boligen din, så er det bare å betale tilbake forbrukslånet og fortjenesten forblir på din konto.

Les også: Oppussingen du tjener penger på

Grunn 4: Uforutsette hendelser:

Noen ganger skjer det ting man ikke kan ta høyde for eller har økonomi til å betale for. Da kan et forbrukslån være redningen i noen tilfeller, fremfor å dra kredittkort med ulike vilkår. Kredittkortet har oftest en lavere beløpsgrense enn et forbrukslån.


Til eksempel er det vanlig at 20 000 kr er grensen for de fleste kredittkort, mens på et forbrukslån kan man få utbetalt helt opp til 600 000 kr.

Grunn 5: Bryllup:

Når man har endelig funnet den man ønsker å dele resten av sitt liv med, er det ikke alltids man har nok penger til å oppfylle drømmebryllupet.


Drømmebryllupet man har eller ens bedre halvdel alltid har drømt om. Man ønsker heller ikke å starte ekteskapet med å skuffe sin bedre halvdel heller. I slike tilfeller kan det å ta et lån være redningen.

 

Og som i de fleste bryllup har man en gaveliste, her kan man kanskje være litt økonomisk av seg og be om pengegaver, som igjen kan bli brukt til å betale ned forbrukslånet.

Noe å tenke over før man tar opp lån

Det er viktig at man har regnet på om man kan betjene et forbrukslån i forhold til både egen fremtidig økonomi, rentesvingninger og andre økte utgifter. Banken vil nok regne litt på det for deg, men det er kun du som kjenner din økonomi best.


Lånet du tar opp, må du alltid betale tilbake. Det kan likevel gi deg et økonomisk pusterom i vanskelige tider.

Ikke betal mer enn du må:

Du vil nødig betale mer enn du må for et forbrukslån. Tidligere i denne artikkelen nevnte vi at det kan være lurt å gjøre undersøkelser omkring prisen på forhånd. Det er lurt å sjekke med flere tilbydere før du bestemmer deg.

Noen lån har gunstigere renter enn andre, mens det også finnes store variasjoner innen tilgjengelig lånesum og nedbetalingstid. Istedenfor å bruke mye tid på å kontakte alle mulige tilbydere, har vi funnet frem et verktøy for deg: www.forbrukslån.no. Denne siden hjelper deg med å finne et forbrukslån til lav pris, med vilkår du er fornøyd med.

 

Her får du listet opp de beste tilbyderne i forhold til hva du måtte trenge. Både i forhold til lånebeløp og nedbetalingstid. Du får da også listet opp behandlingstid og renter – enkelt og greit.


Har du noen økonomiske tips å dele med oss eller andre grunner til å gå for forbrukslånet? Fyr løs i kommentarfeltet.

 

Har du lest vår artikkel om hvordan du kan få din økonomi på plass?


Denne artikkelen er produsert som annonsørinnhold.

Skroll til toppen