kle seg i barnehagen

Hvordan barn bør kle seg i barnehagen?

Trenger du en logo?

Hvordan barn bør kle seg i barnehagen er helt avhengig av årstid og været ute.

Tynne votter passer kanskje til en tørr og litt kald høst, men ikke like godt til en regnværsdag. Da kan regnvotter være bedre å ha.

Det samme gjelder hvorvidt barnet skal gå med lue eller ikke. Det største varmetapet vi mennesker har skjer gjennom hodet. Da er en god lue bra å ha på kalde dager, men ikke nødvendigvis en varm vårdag. Da forsvinner den fort av hodet til barnet.

Men er det varmt ute skal barnet gjerne også ha mindre klær på resten av kroppen. I barnehagen er barnet ofte i aktivitet og for mye klær på barnet kan føre til at det også blir for mye på kalde dager.

Så her er det en balanse man må komme til, samt lytte til barnets behov og ønske.

Lett å kle på seg

I barnehagen, bør det være klær som er lette for både barna og de voksne å kunne ta av og på.

De barnehageansatte skal hjelpe mange barn med påkledning og avkleding, og da er det greit at de største barna kan ta noe av denne jobben selv.

Komfortabelt

Når man først er inne på det å ta på og av klær, så er barn som oss voksne. De ønsker det komfortabelt eller så tar de bare det av seg fordi det kanskje ble plagsomt.

Hva som er komfortable klær for barn avgjøres av hvor bekvem barnet føler seg i klærne. Her er det snakk om bevegelsesfrihet, temperatur, stofftype og passform.

Når det kommer til temperatur, kan det være greit med helt grunnleggende klær.

Merking

Når det kommer til klær er det en ting som er alltids er viktig for de barnehageansatte at foreldre husker på. Det er nemlig merking av klærne. Uten merking blir det vanskelig å finne ut hvem som eier hva. Da forsvinner de fine klærne barnet ditt skulle ha hatt på seg.

Skroll til toppen