cv

Hvordan skrive en god CV?

Trenger du en logo?

En god CV (CV står for curriculum vitae) er et viktig verktøy for jobbsøkere, siden den gir en oppsummering av utdanning, arbeidserfaring, ferdigheter og prestasjoner.

En CV skal inneholde en del informasjon, blant annet kontaktinformasjon herunder ditt fulle navn, epost (bør helst være din private), mobilnummer, adresse, fødselsdato eller alder, nasjonalitet,  sivilstatus, og om du vil LinkedIn adresse. Det er heller ikke uvanlig å ha et bilde av seg selv, men det er ikke et krav.

Under får du syv tips som kan gjøre din CV bedre:

1. Hold det kortfattet: En CV bør ikke være lengre enn to sider, så sørg for å bare inkludere relevant informasjon. Hva som er relevant ser du ut ifra blant annet stillingsannonsen til den jobben du ønsker å søke på.

2. Bruk en oversiktlig, lettlest layout: Bruk overskrifter og punkter for å organisere informasjonen din og gjøre det enkelt for leseren å gå over CV-en din.

3. Bruk handlings verb: Bruk sterke, aktive verb for å beskrive dine ansvarsområder og prestasjoner, for eksempel «utviklet», «implementert» eller «administrert».

4. Inkluder utdannelse og arbeidserfaring: List opp utdanningen og arbeidserfaringen din i omvendt kronologisk rekkefølge, og start med de siste erfaringene dine.

5. Fremhev dine ferdigheter og prestasjoner: Sørg for å fremheve relevante ferdigheter og prestasjoner, for eksempel priser du har fått, sertifiseringer og prosjekter du har jobbet med.

6. Bruk spesifikke eksempler: I stedet for bare å liste opp dine ansvarsområder og plikter, gi spesifikke eksempler på arbeidet du har gjort og resultatene du har oppnådd.

7. Korrekturlesing: Sørg for å lese korrektur på CV-en din for stave- og grammatikk feil. En CV med feil kan gi et dårligere inntrykk på potensielle arbeidsgivere.

Ved å følge disse tipsene kan du lage en sterk, effektiv CV som vil hjelpe deg å skille deg ut for potensielle arbeidsgivere og øke sjansene dine for å få et intervju. Men for å komme i det hele tatt til et intervju, må du skrive en god jobbsøknad og vi gir deg selvfølgelig syv tips på hvordan du kan skrive en god jobbsøknad.

Skroll til toppen