jobbsøknad

Hvordan skrive en god jobbsøknad?

Trenger du en logo?

En jobbsøknad også kjent som arbeidssøknad er din mulighet til å presentere deg selv for en potensiell arbeidsgiver og vise hvorfor du er den beste kandidaten for jobben. Arbeidsgivere får en del jobbsøknader, så du må komme raskt til poenget, ellers havner du i bunken av de som ikke får komme til intervju, for det er selve målet med en jobbsøknad.

Under får du syv tips som kan gjøre din jobbsøknad bedre:

1. Følg instruksjonene: Sørg for å lese stillingsannonsen nøye og følg eventuelle instruksjoner som er gitt. Dette kan inkludere spesifikke formaterings- eller innholdskrav.

2. Skreddersy søknaden din til jobben: Tilpass søknaden din til den spesifikke jobben du søker på. Bruk stillingsannonsen og stillingsbeskrivelsen som en veiledning for å fremheve dine relevante ferdigheter, erfaringer og prestasjoner.

3. Bruk et tydelig, profesjonelt oppsett: Bruk overskrifter og organisere informasjonen din slik at det er enkelt for leseren å skjønne hva du fremmer og hvorfor du er en relevant og aktuell jobbsøker til å ha inn til intervju.

4. Bruk handlings verb: Bruk sterke, aktive verb for å beskrive dine ansvarsområder og prestasjoner. Noen av disse kan for eksempel være «utviklet», «implementert» eller «administrert».

5. Ta med spesifikke eksempler: I stedet for bare å liste opp dine ansvarsområder og plikter, gi spesifikke eksempler på arbeidet du har gjort og resultatene du har oppnådd, gjerne i lys av hvordan dette igjen kan komme til nytte hos den arbeidsgiveren du søker hos.

6. Korrekturlesing: Sørg for å lese korrektur på søknaden din for stave- og grammatikkfeil. En søknad med feil kan gjøre et dårlig inntrykk på potensielle arbeidsgivere. Få gjerne en venn eller en du stoler på til å gå over jobbsøknaden. Kanskje du får tips om å omformulere ting eller fjerne det helt fra søknaden.

Ved å følge disse tipsene kan du lage en sterk, effektiv jobbsøknad som vil hjelpe deg å skille deg ut blant de mange søkerne på samme stilling. Men før du kommer til et intervju, så vil en potensielle arbeidsgiver gjerne se din CV, vi gir deg syv tips til om hvordan du kan lage en god CV.

Skroll til toppen