Hvordan finne igjen sin stjålne datamaskin?

Trenger du en logo?

Vi frykter det alle sammen, at vår datamaskin blir borte eller stjålet. Vi frykter oftest for innholdet i datamaskinen og at dette skal komme på avveie. Man går selvfølgelig å anmelder dette hvis datamaskinen blir stjålet, men det er jo ingen garanti for at innholdet på datamaskinen ikke kommer på avveie.

Så hvordan finner man sin stjålne datamaskin og hindrer andre i å komme til informasjonen på den?

Det finnes mange forskjellige måter å gjøre dette på, men aller viktigst er at man er føre var enn etter snar.

Dette betyr at hvis din datamaskin er stjålet nå, er det lite du får gjort for å få den tilbake utenom å anmelde tyveriet. Men har du vært føre var så har du mest sannsynlig fulgt denne artikkelens guide.

Det første du må gjøre for å være føre var, er å laste ned et oppsporingsprogram til din datamaskin.

Det finnes mange forskjellige typer programmer som du kan laste ned, noen koster penger andre er gratis, mens enkelte må du holde deg unna. Et trygt og gratis program som du kan installere med god samvittighet er Prey programmet.

Dette programmet kan installeres på både Linux, Windows og MAC.

  1. Du kan laste ned programmet ved å trykke her.
  2. Det neste du må gjøre er å opprette en konto hos Prey. Det finnes andre alternativer, men dette er den letteste og anbefalte måten.
  3. Når du har aktivert din konto hos Prey og installert programmet, vil du nå kunne se din datamaskin på kontrollpanelet ditt hos Prey. Dette kontrollpanelet er nyttig den dagen du mister din datamaskin, for her kan du styre og bestemme hva datamaskinen skal gi deg av informasjon.
  4. Du må huske å aktivere stjålet knappen på Preys kontrollpanel, da vil du kunne få rapporter fra din datamaskin når den blir brukt av de som har stjålet den eller overtatt den. Har datamaskinen din integrert kamera vil du ikke bare få rapporter om hva som gjøres på datamaskinen og skjermdump, men også bilder av de som bruker datamaskinen. Dermed har du bilder av gjerningspersonene som du kan gi til politiet.
  5. Du kan også spore opp og se hvor gjerningspersonen(e) oppholder seg i verden, da programet bruker wifi-kobling og IP-adresse til å finne ut hvor datamaskinen er.
  6. Blir du lei det hele så kan du rett og slett fjernslette alt innhold på din datamaskin.
  7. Et lite tips er at man alltid har en back-up sin informasjon enten på en ekstern lagringsenhet eller i en såkalt harddisksky (Dropbox, Skydrive,osv)

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen