Convention guide Del 2

Trenger du en logo?

Dette er del to av con guiden. Det er mye å tenke på når man skal på convention. Det er vanskelig å dekke alt, men jeg tror jeg har dekket det viktigste! Hvis du ikke har lest del 1 enda, kan den leses her!

Ta vare på deg selv:

Selv om det kan være gøy og mye spennende som skjer på et con, er det viktig å ta vare på deg selv. Som nevnt tidligere er mat & drikke et viktig punkt. Husk å ta pauser iblant også, sett deg ned og snakk med noen. Kanskje blir du kjent med nye folk? Gå ut av lokalet med jevne mellomrom. Det kan bli varmt og mye dårlig luft, med så mange mennesker på et sted. Dette gjelder spesielt cosplayere med store og varme kostymer! (spesielt viktig å drikke mye vann også, hvis du faller i den kategorien)

Program:

Nettsiden til et con vil bli en viktig informasjonskilde. Bl.a. postes programmet der. Ta og kikk på programmet, og finn ut hva som interesserer deg. Print det ut eller skriv ned det du har lyst å se. Noen cons deler ut programmet på selve dagen, men det er ingen selvfølge.

Kamera:

De fleste har med fotokamera på et con. Og med god grunn, det er mye å ta bilder av. Cosplayere, begivenheter og spesielle gjester, er noe man kan ta bilder av. Ta med et dedikert fotokamera, husk ekstra batterier! Dagens mobilkameraer er av god kvalitet, men er fremdeles (og mest sannsynlig vil forbli) underlegen et ordentlig kamera. Det er begrenset hva en mobil kan få til, og det er ofte dårlige lysforhold på et con.

Reis med venner:

Det er mye morsommere å dra med flere folk. Hvis dine venner ikke har samme interesser som deg, kan du finne noen på nettet. Forum, nettby, facebook, googleplus er noen sider du kan finne likestilte! Kanskje er noen fra samme by som deg? Da har du en reisevenn! Hvis du ikke finner noen å være med, ingen fare! Det går helt fint å være på con alene også, så ikke la det stoppe deg. Kanskje kommer du i prat med noen på conet? Folk på con er generelt snille og åpne.

Con etikette:

Man skal selvfølgelig ha det gøy på con, men det betyr ikke at man kan gjøre som man selv vil. Les reglene til conet, disse skal følges! Hør også på vaktene, hvis de snakker til deg. Husk at de kan nekte deg inngang hvis du bryter reglene. Ta hensyn til cosplayere! Spør, hvis du vil ta et bilde. Ikke ta bilder av cosplayere, uten deres viten. De fleste liker ikke å bli tatt bilde av når de spiser for eksempel. Pass på cosplayere i store kostymer, de trenger mye plass! Dette gjelder også for cosplayeren, ta hensyn til andre gjester.

Spesielt for cosplayere;

Sysett. Dette er et ekstra punkt for de som vil cosplaye. Ta med et lite sysett, disse kan fåes kjøpt i en tekstilbutikk. Du kan også lage ditt eget lille sett. Dette er ment som et slags førstehjelpsett for kostymet ditt, hvis det skulle skje noe under conet. Eksempler på hva du kan ha i et slikt sett: nål og tråd, lim, saks, sikkerhetsnåler.

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Vidar Pratumchai Børressen
Skroll til toppen