Hvordan fikse borrelås

Trenger du en logo?

Borrelås er en forbruksvare og de blir slitt og ødelagt over tid. Men man vil ikke kaste et helt klesplagg fordi borrelåsen har blitt ødelagt, så hvordan reparerer man borrelås? Det finnes noen triks som du kan prøve ut, før du kaster klesplaggene, noen er mye enklere enn du tror.

Rensing:

Av og til er det kun litt rensing som trengs for at borrelåsene skal fungere igjen. Prøv å fjerne fibre, smuss og hår som har kommet imellom krokene på borrelåsen.

Kamming:

Fungerte ikke rensetrikset, kan du prøve å kamme den myke delen av borrelåsen, slik at du får opp fibrene. For at borrelåsen skal fungere må krokene få feste med fibrene på den andre siden.

Reparering:

Hvis ingenting hjelper, må du nok kjøpe nye borrelås. Disse får du kjøpt til en billig penge hos Clas Ohlson og Biltema. Kjøp gjerne litt superlim i samme sleng.

For å reparere borrelåsen trenger du følgende ting:

1 stk saks, 1 stk tube med superlim, 1 stk sysett og 1 stk rull med borrelås.

Slik gjør du det:

Steg 1. Klipp først sømmene (Hvis det er sømmer) på det området hvor borrelåsen sitter. Hvis borrelåsen er limt fast og ikke sydd fast kan du prøve å putte plagget i varmt vann (60 grader) slik at limet løsner, men hver forsiktig så du ikke ødelegger hele plagget.

Steg 2. Fjern den ødelagte borrelåsen og ta rullen med borrelås og klipp en passe lengde.

Steg 3. Ta på superlim på det området hvor borrelåsen skal sitte og plasser borrelåsen forsiktig på plass. Er du fornøyd med plasseringen kan du legge på litt trykk for å sørge for at den sitter, så lar du limet tørke.

Steg 4. Når limet har tørket, så syr du noen sømmer på kantene for å forsikre deg om at borrelåsen ikke faller av hvis limet skulle svikte.

Har du noen andre tips eller forslag kan du dele den med oss på vår facebook side eller i kommentar feltet.

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen