Bli kvitt Ukash viruset gjennom USB’en

Trenger du en logo?

Har du prøvd vår tidligere guide om å bli kvitt ukash viruset, uten hell og du har heller ikke CD-rom slik at du kan bruke vår andre guide som krever CD? Vel da håper vi du har en USB port. Etter forespørsel fra en av våre lesere, har vi valgt å skrive denne artikkelen som går på hvordan man blir kvitt ukash viruset når vår første guide ikke fungerer, hvis du ikke kan starte datamaskinen i sikkermodus og har i tillegg ikke CD/DVD-rom til å bruke vår andre guide.

Hvis du er usikker på om du har ukash viruset kan du se etter følgende tegn:

1. Du har en melding med rødskrift om at Pc’en din er har blitt låst på grunn av du skal ha brutt noen opphavsrettslige lover eller andre lover. Noe som kan virke trodverdig i starten. Videre har du fått melding om at siden PC’en din er låst må du betale en bot på 1000 kr eller en annen sum. Denne betaler du gjennom Ukash som du får kjøpt hos bl.a. Narvesen.

Ukash metoden er en ikke sporbar måte å betale på, noe som passer ypperlig for de kriminelle som har låst din datamaskin i å få tak i pengene dine uten å bli tatt for det.

2. Skjermen din har blitt helt hvit etter meldingen og ingenting er synlig.

3. Det finnes mange forskjellige versjoner av Ukash viruset og har dukket opp i mange forskellige land. Det som er felles for Ukash viruset er at det viser et bilde om at du har brutt lover og regler i det landet du befinner deg, samt viser den deg IP-adressen og noen kan til og med vise bilde av deg hvis du har webcam på din egen PC. Det den vil alltid be deg om å gjøre er å betale gjennom Ukash.

Det viktigste nå er at du ikke betaler summen ukash viruset ber deg om å betale. Det er ingen garanti for at datamaskinen blir låst opp. Du skal heller ikke støtte de kriminelles virksomhet ved å gjøre dette. Er det ikke lønnsomt for dem, så må de finne på noe nytt.

Slik blir du kvitt ukash viruset uten å bruke CD og når du ikke får det til gjennom sikkermodus:

Dette trenger du:

1 stk uinfisert datamaskin, internett tilkobling og 1 tom uinfisert USB-minnepinne
Slik gjør du det:

Steg 1. Det du først trenger å gjøre er å finne frem en tom USB-minnepinne som du kan slette alt innhold av og som ikke er infisert med noe virus. Du trenger å lage en oppstartbar USB-minnepinne som skal bruke programvaren HitmanPro Kickstart.

Steg 2. Bruk den uinfiserte datamaskinen og koble den til nett. Så laster du ned HitmanPro Kickstart som du finner på: http://www.surfright.nl/en/downloads.

Husk å laste ned HitmanPro Kickstarter som passer til din uinfiserte datamaskin. Du må derfor vite om din uinfiserte datamaskin er 32-bits eller 64-bits. Er du usikker kan du prøve å søke opp din uinfiserte datamaskin på produsentens nettside.

Steg 3. Start nå opp HitmanPro Kickstarter på den uinfiserte datamaskinen. Du vil nå få opp et vindu som viser HitmanPro Kickstarter sitt oppstartsbilde. Nederst på bildet ser du en flyvende sparkende mann. Trykk på han.

Steg 4. Du kommer nå til å se en skjerm som viser noen eksempler på Ukash virusets nettsider. Du vil sikkert gjenkjenne oppbyggningen av ukash viruset nettsider, da du selv har fått se en. Nederst under eksemplene får du nå en beskjed fra HitmanPro Kickstarter om å putte inn USB-minnepinnen inn i en ledig USB-port. Putt USB-minnepinnen inn i USB-porten.

Steg 5. Når USB-minnepinnen har blitt oppdaget av HitmanPro Kickstarter, vil du få beskjed om det på skjermen. Trykk på USB-minnepinnen du har valgt til å bruke som oppstarts USB. Når du har gjort dette vil en installeringsknapp dukke opp. Trykker du på den kommer det en advarsel om at alt innhold i USB-minnepinnen vil bli slettet. Er den tom fra før og du ikke har noe viktig i minnepinnen, så kan du bare fortsette ved å trykke på Ja knappen. Hvis du har noe innhold du ønsker å redde trykk på Nei knappen, eller bruk en annen USB-minnepinne.

Steg 6. Når du har trykket på Ja knappen, så vil du se fremgangen på skjermen. Når HitmanPro Kickstarter er ferdig med å innstallere oppstarts programvaren på USB-minnepinnen, kan du fjerne den og begynne arbeidet med å redde din infiserte datamaskin.

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra www.nsm.stat.no. Redigert av: Selvfiks
Skroll til toppen