Bli kvitt Ukash viruset gjennom USB’en

Trenger du en logo?

 

Steg 7.

Putt den klargjorte USB-minnepinnen inn i en USB-port på den infiserte datamaskinen og start datamaskinen på nytt. Når datamaskinen starter opp igjen, se på Oppstartsskjermen, hvilken knapp som fører til oppstarts meny. De vanligste er F10, F11 eller F12, men kan variere fra produsent til produsent. Når du har fått sett hvilken knapp du skal bruke, starter du den infiserte datamaskinen på nytt igjen og trykker på den knappen.

Steg 8. Du vil nå få opp en liste på skjermen. Velg USB-minnepinnen ved å bruke piltastene og ved å trykke på «Enter». Den infiserte datamaskinen vil nå starte på nytt gjennom USB-minnepinnen som inneholder HitmanPro Kickstarter.

Steg 9. Når den infiserte datamaskinen din nå starter, vil du få opp en meny fra HitmanPro Kickstarter. Velg nr. 1 på menyen.

Steg 10. Ditt infiserte operativsystem starter nå opp som vanlig og du vil kunne komme deg til skrivebordet. Etter en stund vil du se Ukash-virusets nettside dukke opp igjen og låse ditt skrivebord. HitmanPro Kickstarter vil etter noen sekunder overkjøre Ukash viruset og havne over det. Du vil nå få mulighet til skanne din datamaskin med HitmanPro Cloud Antimalware, som vil finne ukash-viruset og andre viruser, samt fjerne dem. Trykk på «Neste» for å starte skanningen. Dette kan ta noen minutter.

Steg 11. Når HitmanPro har funnet ukash-viruset og er ferdig med skanningen, trykk du på «Neste» for å fjerne Ukash-viruset. Når du har fjernet viruset, må du starte datamaskinen på nytt. Dette gjør du ved å trykke på «Start på nytt» knappen eller «lukk» knappen. Nå fjerner du USB-minnepinnen med HitmanPro Kickstarter fra USB-porten

Steg 12. Når datamaskinen har startet opp på nytt er Ukash-viruset fjernet og det er så og si trygt å bruke datamaskinen igjen. Det kan være en gode idé å ta et ekstra søk med et antivirus program for å være på den sikre siden. Det beste er om du formatere datamaskinen og installerer operativsystemet på nytt.

Fant du denne guiden nyttig eller andre ting på Selvfiks?

Vær vennlig å følg oss på facebook: www.facebook.com/selvfiks eller på Twitter: www.twitter.com/selvfiksnet og ikke minst spre ordet om oss 🙂

I det minste legg igjen en kommentar i kommentarfeltet vårt 😉

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra www.nsm.stat.no. Redigert av: Selvfiks
Skroll til toppen