Hvordan lage brusslush

Trenger du en logo?

På en varm dag, er det alltids godt å kjøle seg ned med noe godt å drikke. En kald brus er en slager, men slush er enda bedre. En brusslush er det beste. Vi viser deg kanskje noe av det mest geniale trikset som finnes for å lage slush av brus.

Dette trenger du for å lage brusslush:

1 stk 0,5 l flaske med brus, 1 stk glass og 1 stk fryser.

Slik lager du brusslush:

Steg 1. Ta en hvilken som helst uåpnet brusflaske på 0,5 l og rist den så mye du klarer.

Steg 2. Putt brusflasken i fryseren (-18) og la den bli der i ca. 3 timer. Hvor lenge brusen må ligge i fryseren er avhengig av din fryser, så prøv deg frem.

Steg 3. Når brusflasken har vært i fryseren i ca. 3 timer, tar du den ut. Den skal på dette tidspunktet ikke ha fryst. Trykket som du bygget opp ved å ryste flasken før du puttet den inn, skal hindre væsken i å frosne.

Steg 4. Åpne brusflasken forsiktig og hell ut brusen i et glass. Har du fått dette riktig til vil du se at brusen krystalliseres og du har endelig fått deg en brusslush. Har du ikke fått slush etter at du har helt ut brusen, kan du prøve å røre litt i den med et sugerør eller annen gjenstand. Dette kan også gjøres mens brusen er i flasken også.

Hvis brusen har begynt å bli frossen i fryseren, har du latt den være for lenge i fryseren din. Dette betyr at du må kutte ned på tiden den skal ligge i fryseren.

Hvis brusen ikke vil krystallisere seg når du tar den ut av fryseren og heller den ut i glass, betyr dette at den ikke har fått være lenge nok i fryseren. Du må da øke tiden på hvor lenge falsken skal ligge i fryseren.

Med brusboks: Ønsker du å gjøre dette med en brusboks istedenfor, går dette helt bra, bare gjenta stegene ovenfor, men husk å åpne brusboksen forsiktig, slik at brusen ikke fryser til i boksen når du letter på trykket.

Dette trikset kan brukes på alle kullsyreholdige drikker. Så det er bare å prøve seg frem.

Vi viser deg også hvordan du kjøler ned drikke raskest mulig.

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen