Vaffeloppskrift (1 porsjon)

Trenger du en logo?

Vafler er noe vi alle kjenner til og som vi spiser til forskjellige anledninger. I følge Ikkepedia.org er vafler noe som er hårete og mykt og smaker som små hårete katter. Heldigvis er dette bare tull. Vafler smaker kjempegodt og kan lages på mange forskjellige måter. Vi deler med deg vår oppskrift.

Dette trenger du for å lage vaffler:

1 stk bolle, 1 stk vaffeljern, 1 stk øse, 1 stk visp, 1 stk gaffel, 1 stk tallerken.

Ingredienser:

1 dl sukker
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
6 dl melk
1 ts kardemomme
2 egg
ca. halv dl smeltet smør.
Smør til smøring

Slik lager du vaffler:

Steg 1.

Ta frem en bolle og en vips putt oppi de tørre ingrediensene (hvetemel, sukker, bakepulver og kardemomme) og bland dem sammen. Smelt smøret.
Når smøret er smeltet, blander du nå inn de bløte ingrediensene (egg, melk og smeltet smør) Visp alt innholdet i bollen til en røre.

Blir det for tynt kan du blande inn litt mer mel og hvis det blir for tørt røre, kan du blande inn litt mer melk.

Steg 2.

Sett inn pluggen til vaffeljernet og la det bli varmt. Enkelte vaffeljern har en lyspære som skifter fra rødt til grønt når den er varm nok og når vaflene er ferdigstekt. Når dette lyset kommer og vaffeljernet er varmt nok, smører du øvre og nedre del av vaffeljernet med smør eller smørespray. Dette for at vaflene ikke skal bli sittende fast i vaffeljernet når de er ferdigstekt.

 

Steg 3.

Ta en øse og øs litt vaffelrøre i nedre del av vaffeljernet. Hell i midten av vaffeljernet og la det spre seg utover. Pass på at du ikke har for mye røre i vaffeljernet, da dette kommer til å renne ut og grise til omgivelsene der vaffeljernet står.

Steg 4.

Slik som på bildet skal det se ut når du har øst over vaffelrøre til vaffeljernet. Nå lukker du vaffeljernet og lar det gjøre jobben sin.

Steg 5.

Når vaffeljernet lyser grønt, så er vaflen klar for å tas ut. Noen ganger er det lurt å kontrollere selv om vaflen er ferdig enn å stole på lyspæra på vaffeljernet. Bruk en gaffel for å ta ut vaflen ut av vaffeljernet.

Steg 6.

Når du har tatt ut vaflen kan du enten putte den på en tallerken for kjøling, men da blir den myk. Eller du kan putte vaflen på en rist og la den avkjøles der for å få en spør vaffelplate.

Steg 7.

Når vaflen er avkjølt nok til at du kan holde i den uten å brenne deg, så er det bare å ta frem syltetøy og rømme som du kan putte på vaflen. Brunost egner seg også veldig bra som tilbehør på vaffelen. Kos deg med din hjemmelagde vaffel.

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen