Hvordan fikse våt mobiltelefon

Trenger du en logo?

Har du mistet mobiltelefonen i do eller tatt den med i badekaret å mistet den der, eller kanskje har du vært så uheldig å mistet den på stranda og en bølge skylte seg over den? Så nå er telefonen din ødelagt tenker du kanskje og forsikringen dekker ikke dette heller. Er det slutt for din trofaste følger, er det på tide med dyre reparasjoner eller ny mobiltelefon? Ikke nødvendigvis!

I denne artikkelen skal vi fortelle deg enkelt hvordan du kan redde din våte mobiltelefon eller: nettbrett/radio/walkietalkie/radioscanner. Selvfiks.net velger å omtale objektet for mobiltelefon.

Advarsel:Ikke putt en Iphone eller andre enheter du ikke kan ta batteri ut av i stekeovnen. Batteriet kan eksplodere på grunn av varmen og ødelegge enheten ytterligere, samt at du kan bli skadet og ovnen blir farlig å bruke til matlaging.

Dette trenger du:

1 stk stekeovn

Slik gjør du det:

Steg 1. Det viktigste er om uhellet først er ute er å IKKE prøve å sette mobiltelefonen på eller lade den, det er slik du kortslutter telefonen. Har du IKKE innebygget batteri så ta det ut så fort som mulig.

Steg 2. Skru så på stekeovenen på 50 grader. Gjerne med varmluft og undervarme.

Steg 3. Legg så telefonen på en rist i ovnen(gjerne midt på) og vent ca 2 timer. Det er vanlig at om telefonen er fuktskadet så blir det dugg på skjermen når den ligger å godgjør seg i ovnen.

Steg 4. Ta så telefonen ut av ovnen og legg den til avkjøling 1-2 timer ett tørt og romtemperert sted.

Steg 5. Prøv å skru på telefonen. Teste at mikrofon og høytalere fungerer.

Tips fra facebookbruker: «Slå den av, legg den i en boks med ris og ha den av i 24 timer»

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks.net
Skroll til toppen