Hvordan få bedre fotfeste om vinteren.

Trenger du en logo?

Vinteren er i fremmarsj, og med det kommer snø og is! Mange kvier seg da å gå ut i fare for å falle og skade seg. Men din frihet trenger ikke å begrenses av føret. Vi viser deg hvordan du kan unngå å skade deg på isen.

Småstein.

Ved å bruke småstein der du ferdes på din egen eiendom, så får du bedre grep og det blir enklere å gå. Du strør enkelt og greit småstein på ønsket område. Men det er en kortvarig løsning. Hvis det blir kaldere, vil det komme nytt lag med is over småstein, og da er du like langt.

Sand.

En bedre løsning er muligens sand. Fremgangsmåten er samme her. Men i motsetning til småstein som fungerer best med vintersko, kan alle sko brukes her. Så har du hamstret årets sand?

Veisalt.

Den beste løsningen er å bruke veisalt. Her fjerner vi isen, men det trenger tid for å virke. Igjen er det samme fremgangsmåte her. Bare strø ut over ønsket område, hvis isen er litt tykk, strø ekstra. La saltet få litt tid til å virke. Ta en kopp kaffe mens du venter eller en varm kopp kakao! Tiden det tar for å virke kommer an på mengden is og hvor mye salt du har brukt.

Etter hvert vil du se at isen har smeltet. Som oftest vil ikke isen bli helt borte. Ta derfor en spade for å knuse og fjerne det som er igjen. Da har du en tørr, fin og ikke minst trygg vei å gå på!

Brodder. 

Dette er den beste løsningen på is. Gå til innkjø av noen brodder til dine sko. De trenger ikke å koste mer enn 60 kr for begge skoene. Med broddene får du godt grep i isen og du kan ferdes hvor enn du vil litt tryggere.

Har du noen tips eller triks selv? Fyr løs i kommentarfeltet da vell 😉

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra dan/freedigitalphotos.net/
Skroll til toppen