Sikkerhet ved bruk av fyrverkeri

Trenger du en logo?

Når nyåret kommer eller andre anledninger som krever fyrverkeri, så er vi klare for å slå på stortromma for å forevige minnene med et smell og litt farger i nattehimmelen.

Pinneraketter er forbudt å selge i Norge, men det selges fremdeles batterier og småting som man kan glede seg over, men vi må alltid huske at all fyrverkeri er farlig. Derfor er det viktig å passe på sikkerheten. Vi går gjennom de viktigste punktene.

Før du setter igang feiringen med fyrverki er det følgende forhåndsregler du må ta:

1. Kun voksne skal håndtere fyrverkeri. Det er 18 års grense på kjøp og bruk av fyrverkeri. Stjerneskudd er det 16 års grense på.

2. Oppbevar fyrverkeri på et tørt og trygt sted, der barn ikke kan nå det.

3. Ikke bruk fyrverkeri i beruset tilstand.

4. Bruk vernebriller! (VELDIG VIKTIG)

5. Sørg for at fyrverkeriet står på stødig og flatt underlag.

6. Hold god avstand til fyrverkeriet når det er antent. ca. 15 m eller mer. Les på pakken om hva som er anbefalt. Husk at fyrverkeriet kan eksplodere på bakken.

7. Hvis det ikke skjer noe etter antenning. Vent minst 5 min før du går bort. Ikke prøv å antenne det på nytt. Ved defekt vare skal den returneres til utsalgstedet.

8. Hvis du har husdyr, er det viktig å tenke på dem. De liker som oftest ikke den høye lyden fyrverkeriet medfører. Hold dem innendørs, og gi dem fri plass til «gjemme seg». Eventuelt kan man kjøpe beroligende tabletter, rådfør deg med din dyrelege!

Fyrverkeri kan være gøy og fint å se på, men sikkerheten skal være i høysetet! Følg disse tipsene og les instruksjonen på fyrverkeriet. Godt nyttår og hva enn du måtte feire med fyrverkeri!

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Freedigitalphotos.net/noppasinw
Skroll til toppen