Siste håp for å spore opp telefonen.

Trenger du en logo?

Ja, du har nok prøvd alle våre instruksjoner fra å prøve spore din mobiltelefon, til å fjerninstallere applikasjoner slik at du kan spore mobilen din. Men ingenting har foreløpig hjulpet. Enten fordi mobilen din ikke er koblet på nett, eller du ikke har vært føre var enn etter snar med sporingsapplikasjoner, eller rett og slett at applikasjonen du prøvde å fjerninstallere ikke ble støttet av din enhet. Men fortvil ikke. Det er noen få ting til du kan prøve ut før du gir opp.

Denne instruksjonen går i hovedsak på androidsystemer, men kan også brukes på andre smarttelefonsystemer.

Dette trenger du:

1 stk datamaskin med internettilkobling.

Slik gjør du det:

Steg 1. Først må du finne frem Imei-nummeret til den stjålne/tapte enheten din. Imei-nummer finner du på boksen til din enhet. Har du tilfeldigvis kastet den, kan du prøve å logge på din google konto på: https://www.google.com/settings/dashboard?hl=no og da kommer du til «kontoinnstillinger».

Steg 2. Bla ned til Android logoen og trykk på enheter. Der vil du få opp Imei-nummeret på de enhetene du har brukt din googlekonto med. F. eks når du har handlet eller lastet ned applikasjoner i «Google Play». Du kan også her ved å trykke på «Administrer enheter» spore enheten din med googles posisjonstjeneste, ringe din enhet, samt låse og tømme den for data. Men det forusetter at enheten er koblet til internett.

Steg 3. Nå som du har imei-nummeret tar du kontakt med teleoperatøren din som du brukte den stjålne/tapte enheten hos. De har i visse tilfeller mulighet for å spore opp din telefon og fortelle deg hvor den er. Din teleoperatør kan også i enkelte tilfeller se hvilket simkort som befinner seg i din enhet og ringe den som er i besittelse av din enhet. Hvor langt teleoperatøren din strekker seg er avhengig av hvilke retningslinjer de har i slike saker.

Steg 4. Det anbefales at du også anmelder forholdet til politiet hvis det er snakk om tyveri av din enhet. Det kan være lurt da politiet ved flere tilfeller kommer over enheter under ransaking som kan være tyvegods. Er enheten ikke meldt tapt eller stjålet hos politiet, kan politiet ikke gjøre noe annet enn å levere enheten tilbake.

Derfor er det viktig å anmelde og kanskje får du en telefon fra politiet en dag om at de har funnet din enhet. Du trenger heller ikke å møte opp hos politiet for å anmelde, dette kan du gjøre på nett på: https://www.politi.no/anmeldelse/tyveri-av-mobiltelefon.

Klarer du å spore opp din enhet og mener at den har blitt stjålet anbefales det at du ikke tar kontakt med gjerningspersonen selv, men kontakter politiet istedenfor.

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra www.freedigitalphotos.net/samuiblue
Skroll til toppen