Hvordan bli kvitt ukash viruset på Mac: Metode 2

Trenger du en logo?

Etter flere forespørseler fra våre lesere pr. e-post, har vi nå laget denne guiden som går på hvordan man kvitter seg med ukash viruset på Mac, når vår første metode ikke fungerer. Dere som leser dette nå, har trolig blitt klar over at MAC datamaskiner blir også infisert, men ikke på samme måte som PC’er. Dere har sikkert prøvd vår første metode uten at det gikk. Det er fortsatt Safari nettleseren som rammes og blokkeres. Vi viser deg hvordan du fikser din MAC, slik at du kan surfe som før.

De kriminelle har blitt klar over våre metoder for å unngå deres ukash sperrer, så de blir stadig kreative. Dere Mac brukere har blitt så mange at dere har rett og slett blitt et attraktivt mål. Men vi skal hjelpe dere og håper dere kan hjelpe oss tilbake med tilbakemeldinger og evt. donasjoner, slik at vi kan ha Selvfiks.net oppe og gående.

Før du gjør noe videre med din MAC vil vi at du skal se etter følgende ting:

1. Du har en melding med rød skrift om at Pc’en din er har blitt låst på grunn av du skal ha brutt noen opphavsrettslige lover eller andre lover. Noe som kan virke trodverdig i starten. Videre har du fått melding om at siden PC’en din er låst må du betale en bot på 1000 kr eller en annen sum. Denne betaler du gjennom Ukash som du får kjøpt hos bl.a. Narvesen.

Ukash metoden er en ikke sporbar måte å betale på, noe som passer ypperlig for de kriminelle som har låst din datamaskin i å få tak i pengene dine uten å bli tatt for det.

2. Skjermen din har blitt helt hvit etter meldingen og ingenting er synlig.

3. Det finnes mange forskjellige versjoner av Ukash viruset og har dukket opp i mange forskellige land. Det som er felles for Ukash viruset er at det viser et bilde om at du har brutt lover og regler i det landet du befinner deg, samt viser den deg IP-adressen og noen kan til og med vise bilde av deg hvis du har webcam på din egen PC. Det den vil alltid be deg om å gjøre er å betale gjennom Ukash.

Er du nå sikker på at du har viruset på din MAC?

Det viktigste nå er at du ikke betaler summen ukash viruset ber deg om å betale. Det er ingen garanti for at datamaskinen blir låst opp. Du skal heller ikke støtte de kriminelles virksomhet ved å gjøre dette. Er det ikke lønnsomt for dem, så må de finne på noe nytt.

Slik blir du kvitt viruset på Mac:

Viruset ligger fortsatt  i din Safari nettleser og det er lett å bli kvitt det.

 

Steg 1. Prøv å lukke safari først. Det kan hende at du ikke kan lukke den slik du pleier, så du må gjøre følgende:

Steg 1 A: Trykk på Eple ikonet, velg Tving avsluttning, så velger du safari og avslutter den.

Steg 1 B: Evt. hold inne Command (cmd) + option (alt) + esc for å få opp «tving avsluttning», så velge safari og tvangsavslutte den.

 

Steg 2. Så starter du safari opp på nytt, du vil fortsatt ha dette «viruset».

 

Steg 3. Trykk på «Safari» knappen på verktøylinjen som ligger øverst på din MAC skjerm.

 

Steg 4. Når du har trykket på «Safari» får du opp en meny med flere valg. Velg «Tilbakestill Safari»

OBS 1: Noen av våre lesere har rapportert at man må være rask, når man gjør tilbakestillingen, men vi har ikke testet dette ut selv.

OBS 2: Viruset kan også endre farge på skriften i verktøyboksen. Prøv å trykke på de grå feltene og se hva som skjer. På den måten kan du navigere deg til riktig vindu.

 

Steg 5. Nå vil du få opp et vindu med et spørsmål «om du er sikker på om du vil tilbakestille Safari?». Her vil du også få en liste på forskjellige ting i Safari du kan huke av for å nullstille.  Huk av alle her før du trykker på «Tilbakestill» knappen.

 

Det siste du gjør er å tilbakestille Safari, så skal den fungere igjen som vanlig.

 

Får du fortsatt det ikke til etter at vår metode 2 har blitt prøvd ut også? Send oss gjerne en skjermdump av hvordan problemet ditt ser ut, så kan vi kanskje hjelpe deg mer målrettet. Dette kan sendes til post@selvfiks.net

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Selvfiks
Skroll til toppen