Hva er retorikk?

Trenger du en logo?

Retorikk er språket vårt. Selv om retorikk kanskje høres litt fjernt ut i første omgang, er det faktisk noe meg og deg omgås med hele tiden. Så hva er det egentlig, og hvorfor er det så viktig?

Retorikk er språket vårt. Selv om retorikk kanskje høres litt fjernt ut i første omgang, er det faktisk noe meg og deg omgås med hele tiden. Teksten du leser nå, er også et eksempel på retorikk. Når du har gått ferdig ti års skolegang, skal man begynne på noe viktig, nemlig videregående. Kanskje noen også velger linja studiespesialiserende. Da skal man gjøre noe gøy. Nemlig analysere alt språk rundt oss; tekster, taler og reklamer. Da er det viktig at man vet hvordan og hvorfor man har retorikk – og hva som gjør det så spesielt.

Hva er retorikk?

Som nevnt ovenfor, er retorikk språket vårt, men også så mye mer enn det. Språket vårt ligger i teksten vår, i talene våre og i reklamene rundt om hele landet. Retorikk er utrolig viktig. Tror du Obama, Bush eller noen andre presidenter ville ha vært president, hvis de ikke visste hvordan de ordla seg for å bevise oss andre at de faktisk har et godt argument? Trolig ikke, og det er derfor vi har retorikk. Og det er viktig, veldig viktig.

Har du lyst til å lære mer om retorikkens appelformer og lære å skrive retoriske analyser kan du trykke på den eksterne linken.

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Whitehouse.gov
Skroll til toppen