Hvordan få billigere bilforsikring? (ANNONSØRINNHOLD)

Trenger du en logo?
Annonsørinnhold For mer informasjon

I Norge er det et hav av forsikringsselskap som tilbyr bilforsikring. Prisen avgjøres oftest basert på hvilke type forsikring du skal ha, antall kilometer du skal kjøre og hvilken bil du har. Men er prisen rett, eller går det an å få den billigere?

Svaret på det er ganske enkelt. Ja det går an å få billigere bilforsikring ved å følge følgende råd:

1. Riktig kilometer:

Har du behov for alle de kilometerne du betaler for pr. år i forsikring, er spørsmålet du må stille deg. Jo mer du melder om at du skal kjøre, jo mer betyr det at du må betale. Fordi risikoen for en ulykke øker. Så se an antall kilometer. For en vanlig pendler som bruker bilen hver dag, kan det hende 20 000 km er nok pr. år. Og enda mindre hvis man ikke er pendler.

2. Type bil:

Forsikringen avgjøres oftest basert på hvilken bil du har. Forsikringsselskapene holder statistikk på biler hvilke type biler som har vært i ulykke o.l. Dette er med på å avgjøre hvor mye du må betale til forsikringsselskapet. Velger du en bil som er kjent for å bli brukt av førere som trolig tror de er kongen på veien, til de havner utenfor den, så kan du regne med at den type bil, vil bli dyr å forsikre.

Det har også noe med dens verdi og hvor sikker den ellers anses. Så her er det noe å spare på ved at bilen har forsikrings godkjent (FG) utstyr, som alarm, sporing, m.m. Oftest gir dette rabatt på forsikringen. Det samme gjelder egen garasje.

3. Type forsikring:

Er det noe man bør tenke på, så er det om man har rett type forsikring. Det er f. eks. vel overdrevet å ha full kasko på en 20 år gammel Volkswagen Polo. Her holder det kanskje med kun Ansvar som er lovpålagt, eller hvis du absolutt må, så kan det være greit med Del kasko.

Egenandel på forsikringen er også noe å tenke over. Jo høyere egenandel du er villig til å betale, jo billigere kan du få forsikringen, men det er kanskje derfor man har forsikring. Man ønsker å betale minst mulig, når uhellet er ute.

4. Få bedre priser:

La oss si at ingen av de punktene du har lest hittil passer deg, siden du har gjort alt rett fra før. Vel da har du en ting igjen å gjøre og det er å forhandle pris. Det er mange forsikringsselskap der ute som ønsker deg som kunde og de er villig til å gi deg en bedre pris enn ditt nåværende forsikringselskap.

Så du kan enten ta en ringerunde for å sjekke, sjekke hver enkelt forsikringsselskap sine nettsider for priser, eller så kan du også bruke nettsider som gjør jobben for deg. En av de nettsidene er Bilforsikringene, på denne siden finner du bilforsikring.

Har du noen bedre tips, så del dem gjerne med oss i kommentarfeltet.

Denne artikkelen er produsert som annonsørinnhold.

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra comtechsys (Pixabay.com)
Skroll til toppen