webdesign

5 ting du må tenke på når det kommer til webdesign (ANNONSØRINNHOLD)

Trenger du en logo?
Annonsørinnhold For mer informasjon

Det er ikke til å unngå. Skal du bli sett og være der det skjer, så må du være på nett. Nettverk er bra, men Internett er selve moder av alle nettverk. Dette er ganske forståelig når man kun ved noen tastetrykk utforsker hele verden fra sin egen stue.

Og ønsker man å bli sett, så må man ha en nettside. Men en nettside er også de besøkendes første møte med deg. Førsteinntrykket er derfor viktig.

Da er det noen viktige ting du bør tenke på å ha på din nettside. Du får fem av dem i denne artikkelen.

1. Hold det enkelt:

Ingenting er mer skremmende enn en nettside som har masse blinkende og pop-up innhold. Dette er ganske forstyrrende og masete ovenfor brukeren. Brukeren har tross alt kommet til nettsiden din for å finne noe spesifikk informasjon, da vil brukeren ikke bli bombardert med alt mulig.

Så når det kommer til din forside på din nettside må du holde det enkelt og oversiktlig. En ryddig nettside er mer profesjonell enn en nettside som ser ut som den laget av en spammer.

2. Mobilvennlig webdesign:

Det er ikke til å unngå, at hvis du vil ha brukerne til å bruke nettsiden din, så må du også gi brukeren en god brukeropplevelse. De fleste i dag bruker mobile enheter til å surfe på nettet. Ingenting er mer frustrerende enn å drive å navigere på en nettside som kun er laget for store skjermer tilknyttet en stasjonær PC.

Folk besøker ikke nettsiden din fordi de ønsker å lese mikroskrift, så når du skal ha en nettside, sørg for å få den til å være mobilvennlig.

3. Innhold:

En nettside har ikke noe verdig, hvis den ikke har innhold. Da er det bare et tomt skall og ikke noe annet. De besøkende kommer tross alt pga at du har innhold. Uten innhold så blir du ikke indeksert i søkemotorene heller. Og blir du ikke indeksert der, så er det nok ingen som får vite om at din nettside eksisterer. Ihvertfall ikke uten masse bruk av penger på markedsføring. Men hva skal du markedsføre, hvis du ikke har innhold?

Men la oss si at du har tenkt på hvilket innhold du skal ha. Da er det neste du skal tenke på er kvaliteten på den og hvor unik den er. Det er dette som vil skille din nettside fra de andre og kan være grunnen til at brukerne velger din nettside fremfor andre. Jo bedre og jo mer unikt innhold du har, jo høyere vil du kunne bli indeksert i søkemotorene på det du skriver om.

4. Sikkerhet:

Har du fått i havn punktene 1-3, vil det ikke være noe tvil om at du også tiltrekker deg uønskede brukere. Brukere som ikke er interessert i din nettside, men de andre brukerne.

Det kan være det at de ønsker å infisere din nettside med virus som brukerne dine laster ned, stjele informasjon fra din nettside eller rett og slett fjerne din nettside, da den utgjør en konkurranse.

Da er det viktig med sikkerhet. Noen av tingene man bør tenke på er at man har et SSL sertifikat på nettsiden sin. Dette gjør at man får en kryptert kommunikasjon mellom brukeren og din nettside. Dette fører til at man unngår såkalt tyvlytting.

Andre ting man bør tenke på er å sørge for at nettsiden er alltid oppdatert og at kjente sikkerhetshull er tettet igjen.

Og skulle uhellet være ute, bør man ha en sikkerhetskopi av nettsiden, slik at man kan gjenopprette den. Det er dumt hvis alt arbeidet skulle gå tapt pga en enkelt hendelse.

5. Tekstformat:

Det siste punktet er å regne mer som finpuss, men fortsatt viktig. Det er tekstformatet. Hvordan teksten du skriver i på din nettside ser ut. Du har sikkert hørt om noen og garantert brukt flere av dem, noen av de du kanskje kjenner til er New Times Roman, Arial og Comic Sans. Dette er de du finner oftest i skriveprogrammer.

De er viktige for de sier noen om både teksten og den som har skrevet dem. F. eks egner ikke Comic Sans seg til et rettsdokument å være, men kanskje en morsom invitasjon. Noen tekstformater kan være forstyrrende og egner seg kanskje kun til overskrift bare.

Du bør ha tenkt på hvilke tekstformat du skal bruke på din nettside og størrelsen på dem.

Noen avsluttende ord:

Synes du det var mye å tenke på?

Vel dette var bare fem ting, det er mange andre ting man skal tenke på når det kommer til webdesign, noen av de andre tingene er  logo, farger og plasseringer av ulike elementer. Dette kommer vi ikke til å gå innpå her.

Synes man det blir vanskelig kan man alltids ta kontakt med noen som kan dette.

Men da er det ikke nabogutten som er litt datakyndig som det siktes til, men de som er profesjonelle og lever av dette og som kan webdesign. De vet hva som fungerer og ikke fungerer, nettopp fordi de har mange års erfaring bak seg på dette. Noen av de man kan ta kontakt med er Webdesign firma i Oslo og Bergen, Mementor. På deres nettside kan man også lese mer om webdesign.

Har du noen andre råd eller erfaring? Fyr løs i kommentarfeltet.

Vi har også skrevet om hvordan man får flere treff på nettsiden sin gjennom søkemotor.

Denne artikkelen er produsert som annonsørinnhold.

 

 

Skroll til toppen