kokosnøtt

Hvordan åpne en kokosnøtt?

Trenger du en logo?

Du har sett dem i butikken, men kanskje aldri kjøpt en, nettopp fordi du ikke vet hvordan du skal åpne den. Det er kokosnøtten vi snakker om. Du har kanskje holdt deg til ferdigkvernet kokosnøtt i pose og tenkt at det holder.

Men det å åpne en kokosnøtt er ikke så vanskelig. Man må bare kjenne til de smarte måtene å gjøre det på. I samme sleng får man da kokosmelk og mer kokos for pengene.

Dette trenger du for å åpne en kokosnøtt:

1 stk hammer
1 stk klut
1 stk spisekje
1 stk kniv
1 stk glass
1 stk sugerør (valgfritt)

Slik åpner du en kokosnøtt

Steg 1: Lokalisere det myke hullet.

lokalisere hulletKokosnøtten har 3 punkter som ser ut som hull. Men det er kun en som faktisk er myk nok til at du kommer deg igjennom den.

Bruk en kniv for å finne det myke hullet og grav deg inn.

Steg 2: Grave ut det myke hullet.

grave ut hullet Når du har lokalisert det myke hullet, vil du merke at du kommer ikke langt nok inn med en kniv, men en teskje er som skapt for jobben. Bruk skaftet på teskjeen til å grave ut det myke hullet.

 

Steg 3 A: Drikk kokosmelken.

drikk kokosmelkNå som du har gravd ut hullet har du tilgang til væsken inne i kokosnøtten. Denne væsken kalles kokosmelk og inneholder oljer og sukker. Det er helt trygt å drikke den rett fra kokosnøtten ved å bruke et sugerør.

 

Steg 3 B: Hell ut kokosmelken.

hell kokosmelk

Alternativt kan du helle ut kokosmelken i et glass og spare det til senere bruk. Kokosmelk passer perfekt til matlaging på grunn av sitt høye innhold av olje og sukker, samt setter det en god kokossmak på det hele. Mange gode asiatiske retter inneholder kokosmelk.

Steg 4: Pakk inn kokosnøtten.

pakk inn kokosnøttNår du har fått ut all kokosmelken, er det på tide å komme seg inn til innmaten. For å forhindre at du får kokossplinter over hele kjøkkenet anbefales det at man pakker kokosnøtten inn i en klut.

 

Steg 5: Hamre løs.

knus kokosnøttNå er du klar for å hamre løs og det er nettopp det du skal gjøre. Bruk en hammer å knus det ytre harde laget på kokosnøtten. Snu på kokosnøtten slik at du knuser alle deler av skallet.

 

Steg 6: Åpne kokosnøtt.

Åpne kokosnøttNår skallet på kokosnøtten er knust, er det bare å skrelle bort det ytre harde laget på kokosnøtten og komme seg til det myke laget. Noen ganger kan kokosnøtten inneholde kokoskjøtt som er ganske mykt. Dette kan du ta ut med en teskje og spise, eller legge til tørk.

 

 

Og det er slik du åpner en kokosnøtt. Nå kan du det og nå kan du enten velge å holde dette for deg selv, så imponere dine venner og familie med denne nye kunnskapen eller så kan du dele dette med dem slik at de også klarer det.

Et annet nyttig triks er hvordan du kan kutte løk uten å gråte. Les den her på Selvfiks

Skroll til toppen