Hvordan bli kvitt Ukash-viruset ved kraftig infisering

Trenger du en logo?

Steg 4. Nå som du har installert et CD-brenneprogram og lastet ned ISO filen til «Kaspersky Rescue Disk» er det på tide å brenne iso-filen over på en CD. Putt inn den tomme CD’en i CD/DVD-brenneren på datamaskin og start opp CD-brenneprogram.

Steg 5. I menyen avhengig av hvilket program du har valgt for å brenne CD med, skal du nå trykke på «Write image file to disc». Trykk deretter på utforsker knappen (En knapp med ikon av en mappe og forstørrelsesglass eller knapp der det står «brows»). Gå til mappen du har lastet «Kaspersky Rescue Disk» til og velg «Kaspersky Rescue Disk» iso-filen. (En iso fil avluttes alltid med «.iso»)

Steg 6. Nå som du har valgt iso-fil du ønsker å brenne til CD, trykker du på brenne knappen eller «Write image file to disc», igjen avhengig av hvilket programvare du har valgt å bruke. Etter en liten stund har du en «Kaspersky Rescue Disk» klar til å gjøre jobben.

Steg 7. Start opp den infiserte datamaskinen i Bios. For å komme til Bios må du holde en av følgende knapper inne: «Delete», «F12», «F11», eller «F2». Avhening av hvilken produsent du har. Ved oppstart av datamaskinen kan du se hvilke knapp du må trykke for din datamaskin. Det pleier å stå helt nederst i vinduet under produsentens logo.

Steg 8. I Bios velger du «Boot Device Priority» ved å trykke «Enter». Når du har kommet til neste bilde velger du «CDROM» som «1st Device». Husk at du bruker pilene og «Enter» tasten for å navigere og velge. Nå ved neste oppstart vil den infiserte datamaskinen starte opp CD/DVD før den går til harddisken. Før du nå starter datamaskinen på nytt, må du ha sørget for å ha puttet inn i CD/DVD, CD’en med «Kaspersky Rescue Disk».

Steg 9. Nå som du starter datamaskinen opp på nytt, vil du nå få beskjed fra «Kaspersky Rescue Disk» om å trykke en hvilken som helst knapp, forså velge et språk. Etter at du har valgt et språk, må du nå trykke «1» for å akseptere brukeravtalen. Aksepterer du ikke brukeravtalen kommer du ikke videre. Etter det vil du få en ny meny og i menyen vil velger du «Kaspersky Rescue Disk. Graphic Mode» og trykker «Enter» for å fortsette.

Steg 10. Nå vil du kjenne igjen litt av systemet som Windows er bygd opp. Trykk på «Start» knappen som befinner seg nede til venstre i form av en pil logo. I «start menyen» velger du «Kaspersky WindowsUnlocker».

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra www.nsm.stat.no. Redigert av: Selvfiks
Skroll til toppen