Hvordan bli kvitt Ukash-viruset ved kraftig infisering

Trenger du en logo?

Steg 11. Trykk igjen på «Start» knappen og velg «Kaspersky Rescue Disk utility». Nå vil du få opp et nytt vindu i dette vinduet trykker du på «My Update Center» tabben, forså trykk på «Start update» knappen for å laste ned de nyeste oppdateringene når det kommer til informasjon om de nyeste skadelige programvarene.
Dette vil gjør «Kaspersky» rustet til å håndtere de aller nyeste skadelige programvarene som eksisterer.

Steg 12. Når oppdateringen er fullført trykker du på «Object Scans», huker av de områdene du ønsker å skanne for viruset, så trykker du på «Start Objects Scan» for å skanne datamaskinen for virus og andre skadelig programvare.

Steg 13. Når «Kaspersky» har fullført skanningen av datamaskinen og evt. funnet virus, vil du få opp et bilde om at det har blitt finnet virus og du må nå ta et valg om hva du ønsker «Kaspersky» skal gjøre med det. Du kan enten sette den i karantene «Quarantine» som «Kaspersky» anbefaler eller slette «Delete» det. Dette er opptil deg. Selvfiks anbefaler Karantene.

Steg 14. Når skanningen er fullført, trykker du igjen på «start» knappen og velger «Restart Computer».

Steg 15. Husk å ta ut CD’en og gå inn i Bios for å tilbakestille «Boot Device Priority» slik den var før du begynte. Datamaskinen skal nå fungere igjen og du skal ha kvittet deg med Ukash-viruset. Husk å oppdatere antivirus på datamaskinen og utfør regelmessig skanning. Er du kunde hos en bank, har du også mulighet for å laste ned gratis antivirus på bankens regning. Sjekk din banks nettside for mer informasjon.

Selvfiks er en nettside som ønsker at folk flest får nytte av de artikelene som skrives her, så vær vennlig å lik oss på facebook og følg oss på twitter. Sist, men ikke minst spre ordet 🙂

 

Bildet i artikkelen er gjengitt med tillatelse fra www.nsm.stat.no. Redigert av: Selvfiks
Skroll til toppen